• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Finalitza l'estudi arqueològic del tram de muralla de la plaça del Lledoner
Finalitza l'estudi arqueològic del tram de muralla de la plaça del Lledoner Imprimir Correu-e

(06.10.17) Aquest matí s'ha tornat a cobrir el tram de muralla medieval que van posar al descobert les obres de remodelació de la plaça del Lledoner de Torroella de Montgrí. Les restes s'han tapat amb un protector geotèxtil i amb terra per a la seva correcta conservació, un cop ha finalitzat el seu estudi arqueològic.

Per bé que ja era coneguda l'existència d'aquest tram, l'Ajuntament, per iniciativa pròpia, ha volgut aprofitar l'ocasió per excavar-lo i documentar-lo arqueològicament. Això ha permès georeferenciar les restes i obtenir una important informació per entendre millor el traçat de l'antiga muralla, de la qual, sortosament, encara es conserven importants trams a la vila.

L'excavació no ha posat al descobert restes arqueològiques significatives associades al mur, que en diferents punts estava rebentat per al pas de diferents serveis. Sí s'ha constatat que part dels carreus superiors es van utilitzar per cobrir el reg que passa per sota del passeig de Catalunya.

El tram excavat data del segle XIV, té una longitud d'uns 17 mestres, una amplada variable d'entre 1 i 1,5 metres i una alçada que va de 0,5 a 1,5 metres. Es tracta, doncs de la base de la paret, i l'excavació ha arribat ben bé fins a la seva fonamentació. També s’ha posat al descobert una petita part del paviment originari del carrer del Mar. Com a molts altres punts del conjunt fortificat, es va començar a enderrocar a primers del segle XVIII, quan la vila va començar a créixer fora muralles.

A partir de dilluns, les obres de remodelació d’aquest nou espai per a vianants es reprendran amb normalitat. La nova plaça tindrà un plafó explicatiu amb informació de la muralla i s'està estudiant la fórmula per marcar el seu traçat en el nou paviment. 

L’actuació pretén ordenar i dignificar aquest espai públic, un cop retirada l’antiga parada de bus i fer aquesta zona més segura per als vianants. El cost d’adjudicació de la reforma és de 141.744,63 euros, més IVA, i l'Ajuntament compta amb una subvenció de la Diputació de Girona de 39.647 euros.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit