• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí presenta el seu model de desenvolupament sostenible en un curs internacional de la UdG
Torroella de Montgrí presenta el seu model de desenvolupament sostenible en un curs internacional de la UdG Imprimir Correu-e

(21.09.17) Torroella de Montgrí participarà aquest divendres en el XVII Internacional Summer School on Environment Sobre Canvi Climàtic i Turisme, que se celebra a la Universitat de Girona (UdG). Es tracta d'una trobada d'experts que girarà a l'entorn del canvi climàtic a Catalunya i la incidència que pot tenir en el sector turístic. Torroella de Montgrí hi presentarà el seu model de desenvolupament sostenible i el cas concret de les actuacions de regeneració dels sistemes litorals que s'han portat a terme al llarg de les darreres dues dècades. La presentació anirà a càrrec de Josep Capellà, assessor turístic municipal, i de Xavier Quintana, director del projecte Life Pletera (2014-2018), que té com a objectiu desurbanitzar i restaurar els sistemes litorals de la Pletera, a l'Estartit.

Lluita contra el canvi climàtic
Precisament, un dels objectius del Life Pletera és el de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, ja que es pretén generar un sistema natural que respongui adequadament a les conseqüències del canvi climàtic, principalment, l'augment del nivell del mar i la major freqüència de pertorbacions intenses, amb els temporals de mar d’alta intensitat. L'actuació a les maresmes de la Pletera vol garantir la funcionalitat ecològica del conjunt, tan a curt com a llarg termini. L'antiga urbanització inacabada sobre les maresmes havia desfragmentat i alterat l'espai, de manera que no responia correctament i no tenia capacitat d'adaptar-se als canvis. Amb la recuperació d’aquests sistemes litorals s'incrementarà la capacitat de fixació del C02 i es reduiran les emissions a l’atmosfera.

Turisme i sostenibilitat
Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja fa molts anys que es desenvolupen polítiques destinades a conjugar de manera adequada l’activitat turística del municipi amb la preservació del medi. Així, hi ha una clara aposta per la sostenibilitat en tots els seus àmbits: planejament, desenvolupament turístic respectuós amb l’entorn, mobilitat, estalvi energètic, optimització de la gestió forestal pública, recuperació d’espais, potenciació i protecció dels paratges naturals i els seus hàbitats, entre d'altres.

En l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, les actuacions municipals més importants es recullen en el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) aprovat el 2013, on s'hi han planificat 74 accions a desenvolupar fins al 2020, que representaran una reducció de 21.379 tn de CO2, un 23,8 % menys de les emissions inventariades el 2005.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit