Arrenquen les XXII Jornades Gastronòmiques «La Clova: Tastets de Mar», a Torroella de Montgrí i l'Estartit Imprimir
(01.06.17) Aquest matí s'ha donat el tret de sortida a les tradicionals Jornades Gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova», amb una presentació-degustació al passeig del Molinet, de l'Estartit, que ha aplegat restauradors, proveïdors, col·laboradors i responsables municipals. Les jornades, una de les més veteranes i consolidades de les comarques gironines, comptaran, enguany, amb la participació d'onze establiments, els restaurants Picasso, Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, Gastrobar Can Sánchez, La Palmera, La Sal, Les Corones, Les Salines, Medes II i Nereida. 
 
 
Un any més, els restauradors ens mostraran tota la seva creativitat i destresa a l'hora d'elaborar menús ben diversos, amb entrants que tenen la clova com a element central, i un segon plat de peix de proximitat. Tot plegat, regat amb vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de les jornades. 
Es tracta, doncs, d'una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus molt ajustats per fer-ho de la forma més popular possible. No es tracta d'alta cuina en el sentit exclusiu, però sí de la màxima qualitat gastronòmica posada a l'abast de tothom. 
 
Com també és tradició, les jornades inclouran, un any més, el concorregut i esperat Concurs de Musclos, que se celebrarà el 10 de juny, a les 12 h, a la plaça de la Llevantina. En aquesta musclada popular i gratuïta, els restaurants participants portaran musclos cuinats d'11 maneres diferents i el públic escollirà quina és la millor proposta i, quin serà el restaurador que s'endurà el guardó Musclo d'Or 2017.
 
 
Treball en equip i dinamització econòmica
Les jornades, que es desenvoluparan durant tot el mes de juny, estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i comptem amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit. En l'acte d'aquest matí hi han intervingut el regidor de Promoció Econòmica, Marc Calvet; el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau i el vicepresident de l'estació nàutica, Jordi Ponjoan. Tots tres han coincidit a destacar el gran treball en equip que hi ha al darrera de les jornades, tant en el que fa als restauradors, com a les tasques d'organització i difusió. També han posat de relleula importància que tenen per a la promoció de la destinació, especialment en un mes en què encara no s'ha entrat en el moment àlgid de la temporada turística.
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com