• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Espai Ter ha tancat avui la campanya per a les escoles, que ha registrat un creixement del 32% respecte el curs anterior
L’Espai Ter ha tancat avui la campanya per a les escoles, que ha registrat un creixement del 32% respecte el curs anterior Imprimir Correu-e

(24.05.17) La campanya de Teatre, Música i Arts Escèniques per a les Escoles 2016-2017, que va arrencar el 2 febrer a l’Auditori Teatre Espai Ter, ha comptat aquest curs amb la participació d’uns 6.500 alumnes de centres d’arreu de les comarques gironines. Aquesta xifra representa un increment del 32% respecte el curs anterior. Es tracta, doncs, d’una proposta que no para de créixer, ni en nombre de participants ni en àmbit geogràfic. La campanya s’ha tancat aquest matí amb la representació de l'obra de teatre en anglès «Robin Hood», de la companyia Lpa Produccions, a la qual hi han assistit prop de 250 alumnes de les ZER properes.

Les xifres de l’evolució del cicle des que el 2012-2013 es va organitzar a l’Espai Ter constaten que el format i la proposta artística estan tenint molt bona acollida. Això ajuda l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a reforçar i millorar l'oferta d'espectacles, tots ells, amb una marcada vocació educativa. Tot plegat fa que segurament es tracti de la proposta educativa d’aquesta tipologia més important de les comarques gironines.

La campanya ha comptat aquest curs amb la participació de 32 centres d’ensenyament: 7 del municipi de Torroella de Montgrí i 25 de les comarques gironines. La programació ha inclòs 13 espectacles de teatre, música i d’arts escèniques i un total de 23 funcions, ja que molts espectacles s’han representat dos i tres vegades.

Les propostes s’han adreçat a les escoles bressol, educació infantil, educació primària (cicles inicial, mitjà i superior), Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat, amb la voluntat que representin un enriquiment i un gaudi per als nois i noies.

Com a novetat, aquest any s’han incorporat la representació de 3 obres en anglès, adreçades als cicles inicial, mitjà i superior d’Educació Primària.

Eines educatives

Des de l’Espai Ter s’ha posat a disposició dels docents una eina web de comunicació on es pot trobar tota la informació de les activitats programades, materials educatius, recursos audiovisuals, butlleta d’inscripció electrònica i la informació complementària per assistir a les funcions que desitgin i treballar els valors cívics i culturals que s’hi proposen www.espaiter.cat/educacio.

Aquest cicle vol esdevenir una eina educativa per al coneixement de la música i les arts escèniques i per al creixement dels nois i noies, amb el propòsit que es converteixin com a activitats quotidianes en la vida de les persones. Anar al teatre i anar a escoltar audicions han de ser accions normals i no extraordinàries perquè senzillament són vitals per a la cultura i per a les persones.  A la primera infància i l'edat escolar aquestes activitats son bàsiques per promoure una estimació de la música i les arts escèniques.

Pràcticament enllestida la proposta del curs 2017-2018

L’equip de l’Espai Ter està ja tancant la proposta educativa del curs escolar 2017-2018, que es donarà a conèixer als centres d’ensenyament a principis de juny. L’objectiu del proper curs és continuar apostant per la qualitat educativa de les propostes, per donar més eines als centres per al treball previ a l’aula i per continuar apostant pel teatre en anglès. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit