• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí i l'Estartit reforçaran aquest any la promoció de la destinació a través de fires turístiques
Torroella de Montgrí i l'Estartit reforçaran aquest any la promoció de la destinació a través de fires turístiques Imprimir Correu-e

(06.03.17) L'Ajuntament doblarà aquest any les accions de promoció de la destinació Torroella-l'Estartit-Illes Medes a través de la participació directa, amb estand propi o compartit, en algunes de les principal fires sectorials d'Europa i de l'Estat. Així mateix, organitzarà diversos viatges de prospecció a d'altres fires per conèixer el seu potencial i avaluar-ne la seva inclosió en anys posteriors. La planificació de les accions promocionals d'aquest any s'ha realitzat d'acord amb la priorització de mercats, segmentació de visitants i productes que es volen promocionar. En especial, s'ha posat l'accent en la captació de turisme Sènior (majors de 50 anys), de públic familiar i de turisme actiu. El programa d'accions s'ha treballat conjuntament amb el sector privat i compta amb la col·laboració de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes, entitat que enguany participarà directament en tres fires.

(Estand al Mediterranean Diving, de Cornellà)

L'activitat firal es va iniciar la darrera setmana de gener amb l'assistència, amb mostrador compartit amb l'Estació Nàutica, al Boot Düsseldorf (Alemanya), una de les més importants al voltant del turisme nàutic. Aquest febrer s'han fet prospeccions a la  Fiets & Wandelbeurs, d'Ütrecht (Holand) i a la F.re.e de Munich (Alemanya), dedicades al turisme actiu i natura i a la 50+ Show, de Birmingan (Anglaterra), centrada en turisme sènior. El febrer es va tancar amb la ja tradicional participació al Mediterranean Diving, de Cornellà, la fira catalana de referència en el món de la immersió, i aquest passat cap de setmana la destinació va ser present al Girocamping (Girona).

Com a novetat destacada, enguany es participarà a dues fires de referència del sector Sénior, com són el Salon des Seniors, de París (França), juntament amb l'Estació Nàutica, del 18 al 21 de maig; i el 50 Plus Beurs, d'Ütrech (Holanda), del 19 al 23 de setembre. Tot i que ja es tracta d'un perfil de visitant molt important en el conjunt de la destinació, es vol reforçar la seva captació per ajudar a desestacionalitzar l'oferta turística, més enllà dels períodes pròpiament vacacionals. Es tracta d'un col·lectiu que disposa de temps, de capacitat econòmica i busca destinacions fora de temporada, per gaudir de bon clima, serveis de qualitat, tranquil·litat i els millors preus que s'ofereixen en aquest període. Per això, l'any passat es va acordar destinar més recursos amb el propòsit de reforçar la captació d'aquest perfil de visitant.

Torroella de Montgrí i l'Estartit també tindran presència a les fires Salon du Randonneyr (Lyon), B-Travell i Mercat Escapades, Bebé & Mama (Barcelona).

Seguir les tendències a nivell europeu

La regidora de Turisme, Sandra Pibernat, argumenta que aquesta activitat promocional és molt important per arribar tant als visitants particulars com als professional i touroperadors. Lliga, a més, amb la voluntat de reforçar els objectius definits en el pla estratègic de turisme, on s'aposta per una destinació de qualitat per al turisme de sol i platja, i innovadora per a les activitats de descoberta lúdica del territori, de manera que s'afavoreixi la diversificació de visitants (nous segments de demanda) i l’augment i la gamma de l’oferta de serveis.

Per Pibernat, és important també tenir en compte les tendències que s’estan imposant arreu d’Europa en les activitats de lleure i en l’adaptació dels destins litorals, per fer front als canvis. Davant l’estandardització evident de molts destins turístics tradicionals, es percep una exigència cada vegada més notable per part dels consumidors cap a productes més singulars, que siguin representatius del territori, de la seva estructura socioeconòmica i que generin noves experiències als visitants.

Calendari de fires 2017

Dates

Fira

Lloc

Temàtica

11 i 12 de febrer

Fiets and Wandelbeurs

Ütrech (NL)

Actiu/natura

    17 i 18 de febrer

50 + Show

Birgmingham (GB)

Sènior

22 al 26 de ferbrer

F.re.e

Munich (D)

Actiu/natura

24 al 26 de febrer

Mediterranea Diving

Cornellà de Llobregat

Submarinis-me

2 al 5 de març

Girocamping

Girona

campings

18 i 19 de març

Bebes & Mamas

Barcelona

Turisme familiar

24 al 26 de març

Salon du Randonneur

Lyon (F)

Actiu/natura

21 al 23 d'abril

B-travel

Barcelona

Genèrica

5 al 7  de maig

Mercat Escapades

Barcelona

Actiu/natura

18 al 21 de maig

Salon  des Seniors

Paris (F)

Sènior

19 al 23 de setembre

50 plus beurs

Ütrech (NL)

Sènior

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit