• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Ple de Torroella de Montgrí dóna suport als encausats pel procés sobiranista
El Ple de Torroella de Montgrí dóna suport als encausats pel procés sobiranista Imprimir Correu-e

(04.11.16) El Ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar anit, amb el vot a favor de tots els grups municipals, una moció de suport al referèndum vinculant d’independència de Catalunya i a l’organització d’un procés constituent.

En la mateixa moció, promoguda per l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), també es fa costat explícit als càrrecs electes catalans investigats per processos relacionats amb la sobirania, com el que malauradament està patint l’alcaldessa de Berga, Motserrat Venturós, que aquest matí ha hagut d’anar a declarar davant el jutjat per haver-se negat a despenjar l’estelada de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Torroella condemna la politització de l’estament judicial espanyol, que ha iniciat procediments contra el mateix expresident de la Generalitat i exconsellers, i contra regidors i regidores d’ajuntaments que el passat dia 12 d’octubre van obrir les portes. En aquest sentit, el Ple municipal ja va aprovar l’octubre de 2015 una moció institucional de suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l'exvicepresidenta, Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, que han de declarar com a encausats per la convocatòria del procés participatiu del 9-N. Se’ls acusa de quatre delictes: desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació; amb unes possibles penes que van des de la inhabilitació fins a la presó.

A continuació us reproduïm el text íntegre de la moció:

MOCIÓ DE SUPORT AL REFERÈNDUM, AL PROCÉS CONSTITUENT I ALS ENS LOCALS I ELECTES INVESTIGATS PER PROCESSOS RELACIONATS AMB LA SOBIRANIA

El Parlament de Catalunya, en sessió plenària del 6 d’octubre de 2016, va aprovar una resolució que insta el govern a convocar un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard, el setembre de 2017 i, una altra, que li demana que negociï amb l'estat un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

Amb l’aprovació d’aquestes resolucions i de la importància del moment històric que viu el nostre país, considerem que el municipalisme no pot restar al marge d’aquesta declaració del Parlament de Catalunya, que, amb la voluntat de donar resposta al mandat democràtic sorgit de les urnes i el convenciment que el dret a decidir rau en tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes d’un país, ha decidit concretar una data i definir així els passos que ens ha de portar cap a un nou model d’estat.

Els ajuntaments catalans hem estat garants de l’exercici ple de la democràcia i hem estat i estarem al costat de les institucions i dels càrrecs electes que les representen. En els darrers sis anys, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores hem manifestat la nostra solidaritat i compromís amb el procés cap a la independència de forma inequívoca. Hem defensat els electes perseguits per la justícia per exercir la democràcia, hem rebut l’atac injustificat de l’advocacia de l’estat espanyol per qüestions simbòliques i hem demanat, sense complexes, la materialització del dret a decidir com a única via política per conèixer la postura dels catalans i catalanes sobre la independència del nostre país.

Si la ciutadania catalana, de manera lliure i majoritària, es pronuncia a favor de la independència, Catalunya demanarà la seva inserció a la comunitat internacional, des d'on actuarà plenament responsable i compromesa amb un món més just.

La llibertat d’expressió i les idees polítiques són la base de la democràcia i sense el seu ple exercici i respecte no es pot avançar. Catalunya i les seves institucions estan patint una persecució política per part d’uns òrgans judicials que instrumentalitzen les seves decisions a partir de criteris subjectius.

Per tots aquests motius es proposen al Ple Municipal els següents

ACORDS

1.             Manifestar el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí a la resolució del Parlament de Catalunya per a la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència, com a molt tard, el setembre de 2017.

2.             Col·laborar en l’organització del debat sobre el procés constituent al nostre municipi de forma coordinada amb l’Associació de Municipis per la Independència, en el moment que les institucions iniciïn el seu desplegament. Comprometre’ns a fer una crida a la participació de la ciutadania, al costat de les entitats locals, per tal que sigui el màxim de transversal socialment i política.

3.             Mostrar tot el recolzament als ajuntaments i electes investigats per la justícia per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica.

4.             Condemnar la politització de l’estament judicial espanyol i exigir institucionalment una separació real de poders com a garantia de la democràcia.

5.             Comunicar aquest acord al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit