• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La Generalitat es compromet a planificar amb el territori les millores de les carreteres del Baix Ter i anuncia un giratori a l'"empalme" per al 2017
La Generalitat es compromet a planificar amb el territori les millores de les carreteres del Baix Ter i anuncia un giratori a l'"empalme" per al 2017 Imprimir Correu-e

(21.10.16) La Generalitat construirà l'any 2017 el reivindicat giratori a l'”empalme” i s'ofereix al territori per definir de forma conjunta la planificació i priorització de les actuacions que s'han de portar a terme per resoldre la inseguretat de les principals vies del Baix Ter. Aquests han estat dos dels principals anuncis que ha fet el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, durant la reunió de treball que ha mantingut, al Museu de la Mediterrània, amb els representants de més d'una vintena de municipis del Baix Ter, per tractar la problemàtica de la xarxa viària. Font, acompanyat del director general d'Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, fet una detallada diagnosis de la situació actual dels principals eixos viaris del territori i ha explicat quins són els projectes en què està treballant la Generalitat. Ha reconegut que les limitacions pressupostàries de la Generalitat no permeten abordar integralment una solució conjunta, però s'ha compromès a recollir tots els suggeriments del territori per poder prioritzar, en base a la feina que es faci i als projectes que ja es tenen elaborats, una priorització de les actuacions a fer. En aquest sentit, ha fixat un termini de tres o quatres setmanes per recollir tots els suggeriments dels municipis i passar a elaborar, posteriorment, un pla consensuat de mesures. Aquest full de ruta ja inclourà, d'entrada, la construcció del reivindicat giratori a l'"empalme", programat per al 2017, així com un giratori a Bellcaire. Font també ha dit que a mig termini el territori hauria de ser valent per tal de tractar la futura variant de Torroella de Montgrí i la construcció d'un nou pont per creuar el Ter, per bé que la seva concreció hagi de ser a llarg termini. 

Font va acceptar fa unes setmanes la petició que li va traslladar un grup d'alcaldes de reunir-se personalment al territori per tractar les greus i històriques deficiències de seguretat que presenten tres rutes molt transitades i amb elevada sinistralitat com són les de la Pera a Torroella de Montgrí (GI-642 i GI-643), la de Medinyà a Torroella de Montgrí (Gi-633, Gi-634 i un tram de la C-31) i la del perillós "empalme" a l'Escala (GI-632). A la trobada hi han assistit representants de més d'una vintena de municipis, que han pogut traslladar les seves inquietuds i conèixer de primera mà els projectes en què treballa la Generalitat. 

La reunió s'ha iniciat amb l'exposició, per part de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, d'una breu presentació de la problemàtica que pateixen aquestes vies i dels objectius que es pretenien amb la trobada. Tot seguit han participat el secretari i i el director general d'Infraestructures i Mobilitat, i finalment hi ha hagut un torn de paraula entre els assistents. A la trobada també hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, institució que fa poc va aprovar una moció reivindicativa per la millora d'aquestes vies. Català ha ofert la col·laboració del consell per vehicular la interlocució del territori amb la Generalitat, especialment la dels municipis petits.

A la reunió s’havien convidat els alcaldes i regidors dels ajuntaments de: Albons, Bellcaire d'Empordà, Cervià de Ter, Colomers, Foixà, Fontanilles, Garrigoles, Gualta, Jafre, La Pera, La Tallada d'Empordà, L'Escala, Medinyà, Parlavà, Rupià, Sant Jordi Desvalls, Serra de Daró, Ullà, Ullastret, Ultramort, Verges, Viladasens, Vilopriu.

Aquesta trobada ha donat continuïtat a les gestions iniciades el passat 26 de setembre quan l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí; acompanyat del primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí, i del regidor de Mobilitat, Josep Martinoy, es van reunir a Barcelona amb el director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, per traslladar-li personalment aquesta reivindicació històrica. La delegació torroellenca va defensar la resolució de la situació com a  «prioritària i irrenunciable», ja que es tracta, sobretot, d'una qüestió relacionada amb seguretat de molts veïns i veïnes que les han d'utilitzar diàriament.

Amb posterioritat, el dia 30 de setembre, diversos alcaldes i regidors dels ajuntaments de Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, l’Escala, Bellcaire i la Tallada d’Empordà es van reunir a l’Ajuntament de Torroella per tal d'intercanviar inquietuds i posar en comú estratègies institucionals al voltant de la perillositat de les carreteres del Baix Ter. Van acordar coordinar les seves accions i intensificar la reivindicació històrica del territori per tal de resoldre aquesta problemàtica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit