• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Estat lloa el model de desenvolupament sostenible que s’està desplegant a Torroella de Montgrí i a l’Estartit
L’Estat lloa el model de desenvolupament sostenible que s’està desplegant a Torroella de Montgrí i a l’Estartit Imprimir Correu-e

(20.10.16) El Secretari d’Estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, ha lloat aquest matí el model de desenvolupament sostenible que s’està desplegant a Torroella de Montgrí i a l’Estartit des de fa més d’una dècada i ha assegurat que és un molt bon exemple a seguir per garantir la preservació de l’entorn, i fer-ho de manera compatible amb els usos del territori i l’aprofitament turístic. Saavedra, acompanyat d’una àmplia delegació ministerial i del govern de l’Estat a Girona, ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació del passeig del Molinet, iniciades fa dues setmanes, i les del projecte Life Pletera, on des del 2014 s’està portant a terme la restauració ambiental dels ecosistemes litorals.

La visita s’ha iniciat a les 11.30 h al passeig del Molinet, a l’Estartit, on Saavedra i el seu equip han estat rebuts  per una delegació municipal encapçalada per l’alcalde, Josep Maria Rufí. També hi han assistit el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, regidors de l’Ajuntament i vocals de l’EMD. Per la seva banda, el secretari d’estat ha estat acompanyat per la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts; pel subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz; pel subdelegat del Govern, Joan Manel Sánchez-Bustamante, i pel cap de Costes a Girona, Jordi Planella, entre d’altres autoritats i tècnics del ministeri.

Al Molinet, el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, ha fet una detallada exposició del projecte de rehabilitació del passeig. En aquesta actuació, que acabarà l’abril de 2017, l’Estat inverteix 700.000 euros. Muñoz ha destacat l’important esforç que va fer l’Ajuntament per consolidar la muntanya esllavissada del Cap de la Barra, moment a partir del qual es va poder iniciar la tramitació administrativa i econòmica prèvia a l’execució del projecte que s’està portant a terme.

Tot seguit han intervingut l’alcalde, Josep Maria Rufí, i el secretari d’Estat, Pablo Saavedra. L’alcalde ha destacat l’aposta decidida que fa el municipi per la posada en valor del seu territori i no ha deixat passar l’oportunitat per demanar col·laboració de l’Estat en temes tan importants com la recuperació de la platja dels Griells o el mateix projecte Life Pletera, en què l’Estat hi ha col·laborat a través de la Fundación Biodiversidad.

El secretari d’estat, per la seva banda, s’ha mostrat bon coneixedor de la realitat municipal i ha valorat molt positivament els esforços que es fan des del municipi per la gestió sostenible del seu territori, una tasca que ha qualificat d’exemplar. En relació amb l’actuació al Molinet, ha dit que amb aquesta obra s’aconsegueix que els veïns i visitants gaudeixen plenament d’un entorn privilegiat, amb la màxima seguretat. També s’ha referit a aspectes més generals de la gestió del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient en matèria de Costes, que té com a prioritat «protegir i conservar el litoral espanyol des del major respecte als seus valors mediambientals i apostant per la regeneració ambiental de les zones més degradades de la nostra costa.»

Després dels parlament i de l’atenció als mitjans, s’ha realitzat una visita a la zona de les obres, durant la qual els representants municipals i del Ministeri de Medi Ambient han continuat compartint impressions i tractant diferents temes relacionats amb els àmbits competencials de l’Estat.

Tot seguit, la visita s’ha desplaçat uns pocs quilòmetres al sud, fins a la Pletera, on la comitiva ministerial ha estat rebuda per la regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus i per Xavier Quintana, coordinador científic del projecte Life Pletera i director de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals de la Mediterrània. Allà han tingut oportunitat de conèixer in situ els aspectes més rellevants del projecte, que és un de les experiències més innovadores que es coneixen de renaturalització ambiental. A més, han pogut veure l’aspecte que presenten les noves llacunes, totalment negades, després de la llevantada de la setmana passada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit