• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament i els càmpings fan front comú per convertir Torroella i l'Estartit en un destí campista de primer nivell
L'Ajuntament i els càmpings fan front comú per convertir Torroella i l'Estartit en un destí campista de primer nivell Imprimir Correu-e

(29.09.16) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i els càmpings del municipi han sumat esforços per consolidar el municipi com una destinació campista de referència a la Costa Brava i a l’Estat. Es tracta d'un sector estratègic en el conjunt de l'oferta local d'allotjament turístic, que representa, pràcticament, un terç (13.000) del conjunt de places d'allotjament de què disposa el municipi (36.500).

Conscients d'aquesta realitat i del fet que bona part d'ells despleguen la seva activitat en un entorn natural o rural d'alt valor mediambiental, l'Ajuntament i el sector han formalitzat un acord que té per objectiu  millorar la integració i la relació dels establiments amb el territori. Aquesta col·laboració s'ha concretat en el compromís per part nou càmpings locals (Rifort, Medes, Castell Montgrí, El Molino, Estartit, Neus, La Sirena, Empordà i Ter) d'assumir la redacció dels documents de planejament necessaris per concretar aspectes diversos de gran importància, tant per a les activitats com per al territori, com la mobilitat, els accessos a la xarxa viària bàsica, camins rurals, tancaments, canals, recs i escòrrecs o futures ampliacions. L'acord arriba després d'un llarg període de treballs previs de gairebé dos anys.

Aquest treball conjunt público-privat permetrà adequar les previsions del pla general respecte als camins rurals i les activitats de caire agrícola de la plana, a les necessitats i la realitat del territori. En aquest sentit, cal remarcar que l'activitat de la gran majoria d’aquests càmpings és anterior a la vigència de l'actual pla general municipal (2002) i que aquest no preveu els darrers i més recents canvis normatius sectorials, especialment pel que fa referència al Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC). També és important adaptar la normativa municipal a l'evolució socio-econòmica del sector turístic, que en el cas del càmping, desenvolupa la seva activitat en un entorn molt sensible i d'alt valor, bona part del qual és Parc Natural, PEIN o Xarxa Natura 2000.

Per tot plegat, l'Ajuntament i els càmpings han mantingut converses per redactar un document de modificació puntual del PGOU que reguli aquesta activitat en tot el municipi, amb l'objectiu de planificar les necessitats futures del sector i la màxima integració en el territori. En base a l'acord, els càmpings assumiran el cost del documents tècnics per a la formulació de la modificació del pla general, i posteriorment, l'Ajuntament iniciarà la seva tramitació legalment establerta. Els documents tècnics estaran redactats per Lluís Gratacós, reconegut arquitecte que per la seva experiència professional és gran coneixedor del nostre territori. L’Ajuntament ha facilitat a l’equip redactor la feina elaborada pels serveis tècnics municipals per incloure-la en aquest únic document. Entre d’altres, es tindran en consideració les aportacions que l’Associació de Masos de Torroella i l’Estartit ha fet arribar a l’Ajuntament a la normativa de tanques i a la configuració de camins, recs i escorrenties.

Una marca de qualitat

A Torroella de Montgrí i l'Estartit hi ha té tres càmpings de primera categoria i set de segona categoria. Alguns tenen certificats de qualitat i un parell han estat guardonats amb el títol de Best Camping pels inspectors del club automobilístic alemany ADAC i l'holandès ANWB, que van avaluar més de 5.500 càmpings europeus basant-se en la bellesa, la qualitat de l’entorn, el confort de les instal·lacions i l’atenció al client. Aquests càmping es trobem emplaçats, majoritàriament, en entorn rural i d'alt valor mediambiental. Això és un dels trets distintius de l'oferta campista local, que en el seu conjunt, ha esdevingut una marca per si mateixa. Per això, precisament, és una de les línies estratègiques de la política de dinamització turística local, que pretén convertir el municipi en un destí de referència en el sector del càmping.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit