• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Jornada inaugural de la nova escola bressol Mar i Cel de l’Estartit
Jornada inaugural de la nova escola bressol Mar i Cel de l’Estartit Imprimir Correu-e

(10.09.16) Aquest matí s’ha celebrat una jornada de portes obertes i l’acte institucional d’inauguració de la nova escola bressol Mar i Cel, de l’Estartit, que s’estrenarà dilluns coincidint amb l’inici del curs escolar 2016-2017. Amb la seva posada en marxa es culmina un llarg procés de treball i de planificació que ha permès donar resposta a la insistent reivindicació de la població i les famílies per tal de poder gaudir d’unes instal·lacions dimensionades i adaptades a les necessitats del servei.

La nova escola bressol substitueix la que funcionava al carrer de les Escoles des de fa més de tres dècades, en un edifici que havia quedat totalment desfasat i presentava importants mancances, tant d’usabilitat com de seguretat. Així mateix, es trobava emplaçat en un punt del nucli urbà amb un accés molt complicat.

L’acte inaugural s’ha iniciat a les 11.30 h amb l’obertura de portes i a les 12 h s’han fet els parlaments de les autoritats municipals. La cerimònia ha estat introduïda per Laia Martí, directora de l’escola bressol, un equipament de titularitat municipal que gestiona l’empresa Suara Cooperativa. Tot seguit hi han intervingut el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí. Tots dos s’han mostrat molt satisfets per l’estrena d’un equipament bàsic per a la població, que posa punt i final a la precarietat de l’anterior instal·lació i que s’emplaça en una potent i cèntrica zona d’equipaments, al servei del benestar i la qualitat de vida de la població. Rufí també ha tingut unes sinceres paraules d’agraïment per als treballadors i treballadores de Suara Cooperativa i per als voluntaris que aquests darrers dies han fet un important esforç per portar a terme el trasllat al nou equipament, que ho té tot a punt perquè dilluns rebi als més petits. L’alcalde també ha recordat que l’escola bressol Mar i Cel, que es va posar en marxa fa 35 anys, va ser la primera del municipi.

En acabar els parlaments ha continuat la jornada de portes obertes i els més petits s’han pogut divertir amb l’espectacle d'animació infantil Moixaines, a càrrec de Jaume Barri.

El nou equipament s’ha construït en els terrenys adjacents al pavelló polivalent, en un solar de propietat municipal situat a la cantonada entre el carrer Eivissa i el Guillem de Montgrí, emmarcat en un eix d'equipaments format per l'escola Portitxol, la sala polivalent i el futur consultori mèdic, que encara la recta final abans de la seva estrena. S’ha emplaçat, doncs, en una espai cèntric, accessible i ben comunicat, que dóna coherència als diferents usos de l’espai.

La seva construcció es va iniciar el maig de 2015 i ha tingut un cost del voltant d’un milió d’euros, que ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. L’escola bressol disposarà d’una aula de P0, dues de P1 i una de P2, un menjador, un dormitori i tots els espais complementaris que estableix la normativa. Tindrà capacitat per a 41 alumnes i es podrà ampliar en un futur, si les necessitats ho requereixen.

L’actuació s’ha complementat a l’exterior amb la col·locació de tanques de seguretat entre les voreres i la calçada i la pintada i senyalització d'una zona d'estacionament temporal per als pares i usuaris del consultori. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit