• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies La Generalitat i l'Obra Social "La Caixa" restauren les àrees degradades de Santa Caterina i el castell del Montgrí
La Generalitat i l'Obra Social "La Caixa" restauren les àrees degradades de Santa Caterina i el castell del Montgrí Imprimir Correu-e
(04.08.16) El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter ha iniciat les obres de restauració de les zones erosionades al camí entre Torroella i l’ermita de Santa Caterina, passant pel coll de la Creu. L’actuació, que s’ha fet a través del conveni entre l’Obra Social "la Caixa" i el Departament de Territori i Sostenibilitat, té un pressupost de 55.000 euros aportats per l'entitat financera. Els treballs els executarà una empresa d’inserció social, que hi destinarà quatre persones durant l’estiu i la tardor.
 
 
Aquest mes d’agost es començarà a restaurar l’entorn de l’accés per les escales a l’ermita de Santa Caterina per dignificar l’arribada i millorar el bosquet que hi ha a la zona. Un cop arranjat aquest espai, els treballs quedaran suspesos durant el període de més calor fins a la tardor, quan es farà la resta de l’actuació de restauració patrimonial i paisatgística a l’entorn del camí històric del coll de la Creu. Es consolidaran els límits dels trams pavimentats amb empedrat per evitar que es continuïn degradant; es recuperaran les parets seques per salvar desnivells del camí en passos difícils i per definir bé la traça, evitant la dispersió de les persones; es restauraran les àrees erosionades amb feixes i murs de pedra seca; i s’hi instal·larà senyalització informativa.
     
Una àrea molt freqüentada
El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter inclou, dins del massís del Montgrí, la muntanya de Santa Caterina o del castell. Es tracta d’una de les parts més visitades del parc natural, ja que s’hi ubica el castell del Montgrí, un excel·lent mirador de les dues comarques empordaneses, i l’ermita de Santa Caterina, element patrimonial de primer ordre juntament amb el castell. El conjunt, propietat de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), és el referent i ànima del massís per als residents dels pobles veïns, i atreu visitants d’arreu de Catalunya i de França.
 
 
Els camins d’accés a la muntanya des de Torroella prenen diferents variants que conflueixen al coll de la Creu i, des d’allà, un puja cap al castell i l’altre baixa cap a la vall de Santa Caterina. Una part del paviment d’aquestes vies és empedrada i molts trams transcorren delimitats per parets de pedra seca.  Durant les darreres dècades del segle XX es va produir un fort increment de trànsit rodat, que va provocar l’erosió dels camins i el deteriorament parcial de les parets. L’increment de visitants dels darrers anys ha agreujat aquesta situació pel fet que el camí s’ha anat desdibuixant i erosionant de forma que han anat apareixent multitud de dreceres que degraden la zona.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit