• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies (IM) Informa't sobre les actuacions i les mesures preventives contra les paneroles
(IM) Informa't sobre les actuacions i les mesures preventives contra les paneroles Imprimir Correu-e

Benvolguts veïns/es,

Arran de les queixes que hi ha hagut els darrers dies en relació a la presència de paneroles (popularment anomenades escarabats), us volem informar que els factors ambientals, com la calor i la humitat,  n’afavoreixen la reproducció i el desenvolupament.
Així, amb l’arribada  del bon temps, augmenten considerablement a les zones urbanes on troben l’hàbit ideal per localitzar l’aliment i l’aigua necessaris per al seu desenvolupament.
 
És per això que, durant els mesos d’estiu,  l’Ajuntament intensifica els tractaments periòdics de desinsectació del clavegueram públic. Això no obstant, no evita que en un moment determinat hi pugui haver una major reproducció d’aquests insectes.
 
Els veïns que detecteu presència de paneroles al vostre habitatge, podeu prendre tota una sèrie de mesures per prevenir-les, com segellar totes les escletxes i esquerdes, tenir un bon manteniment de les canonades (que no perdin aigua), tenir en bon estat les connexions a la claveguera (sovint habitatges antics tenen canalitzacions directes al clavegueram sense sifó), controlar l’entrada de mercaderies (ja que en ocasions poden estar afectades), no deixar aliments a l’abast (guardar-los en pots hermètics, no deixar restes de menjar, en especial durant la nit, tapar bé les escombraries, etc.) i en general tenir un bon nivell de neteja.
 
Si el problema és incipient, pot arribar a solucionar-se amb les mesures preventives abans esmentades. Hi ha, però, situacions en què aquestes mesures no són suficients i cal prendre’n d’addicionals, en ocasions amb l’ajuda de professionals.
 
L’Ajuntament assumeixen el control al clavegueram públic i als edificis municipals, però en els establiments i espais privats la responsabilitat és del propietari. Tanmateix, us volem demanar la vostra col·laboració per avisar-nos dels nuclis on heu detectat presència o proliferació de paneroles o altres insectes.

Us recordem també que l’Ajuntament, ofereix de manera gratuïta un assessorament a nivell privat per determinar el tipus de plaga que es té i les recomanacions que caldria seguir per controlar-la. Podeu demanar aquest assessorament a l’Àrea de Medi Ambient i Salut de l’Ajuntament, al telèfon 972.75.50.73.

Cordialment,


Sandra Bartomeus i Vicens
Regidora de Medi Ambient i Salut

Torroella de Montgrí, 16 de juny de 2016
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit