• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El FIMAG de Torroella de Montgrí continua creixent com a referent de la màgia al sud d’Europa
El FIMAG de Torroella de Montgrí continua creixent com a referent de la màgia al sud d’Europa Imprimir Correu-e

(06.06.16) Ahir al vespre vam acomiadar la cinquena edició del Festival Internacional de Màgia (FIMAG) amb un magnífic balanç de públic assistent i una excel·lent valoració de les actuacions programades. S'estima que durant aquest intens cap de setmana han passat per la nostra vila més de 20.000 persones, una afluència superior a la de l'any passat.

L’èxit d’aquesta cinquena edició anima l’organització, l'Associació Cultural FIMAG i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, per continuar millorant en matèria de qualitat artística i de programació d’activitats paral·leles. Tot plegat, fa que la fira ja estigui plenament consolidada i es plantegi un major grau d’internacionalització en properes edicions. De fet, FIMAG ja s'ha fet un lloc en el món de la màgia i l'il·lusionisme, no només entre la població local i els milers de visitants que cada any s'hi han acostat, sinó també entre els professionals del sector, per als quals s’ha concebut el FIMAG Pro, com a apartat específic que es vol anar reforçant. En aquest sentit, el festival avança amb pas ferm per esdevenir el punt de trobada de la màgia al sud d’Europa, ja que existeixen pocs referents similars que concentrin tants espectacles, tan variats i de tanta qualitat en un sol cap de setmana.

El director de la fira, Juli Carbó, ha fet una valoració molt positiva del transcurs d’aquesta edició, tant pel que fa a la qualitat dels artistes participants com al desenvolupament de l’organització. Tots els espectacles, conferències i activitats previstes s’han dut a terme sense incidències i amb una gran assistència de públic. L’única excepció van ser alguns espectacles de carrer anul·lats el dissabte a la tarda, a causa de la pluja que va caure durant tres hores.

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Festes, Núria Bosch, ha volgut agrair públicament «l'esforç humà que hi ha al darrera d'un esdeveniment d'aquesta magnitud, i la implicació de voluntaris, comerciants, col·laboradors i patrocinadors que ho fan possible. Sense aquest treball col·lectiu, el FIMAG no seria possible i la vila no se'l podria sentir tan seu.» Bosch expressa, també, el compromís ferm de l’Ajuntament per donar suport al festival i generar complicitats amb d’altres administracions, com la Generalitat i la Diputació de Girona, que també hi creuen i el valoren molt positivament, tant per la seva singularitat com qualitat organitzativa.

Esperit solidari
Enguany, el públic ha pogut gaudir d’una oferta variada i diversa: màgia al carrer, als palaus, als aparadors, a la fresca, itinerant i de nit, el mercat màgic, les conferències i les funcions de la Gran Gala Internacional, la primera de les quals va ser retransmesa en directe, amb el sistema d’streaming, mitjançant la web de FIMAG, a més de 20 països d’Europa, i Amèrica del Nord i del Sud. Cal remarcar que el 5 per cent dels beneficis de les tres funcions de la Gala Internacional es destinaran a la Fundació Abracadabra de Mags Solidaris (www.fundacionabracadabra.org), entitat que programa espectacles de màgia en centres que s'ocupen d'infants, persones amb discapacitat, residències de gent gran i persones sense sostre, amb l’objectiu de “fer que la màgia sigui real” per als col·lectius amb més necessitats. Cal destacar que el Director Artístic del FIMAG, David el Mag, forma part d’aquesta associació, la qual col·labora amb la fira des de la seva primera edició. El vessant solidari del FIMAG s'ha mantingut un any més amb la Màgia Solidària, , una setmana durant la qual David el Mag va omplir de trucs habitacions l'Hospital de Palamós, el centre de Càritas de Torroella, els centres per discapacitats de la comarca i les residències de gent gran de Torroella i l'Estartit. Aquesta activitat es va tancar el divendres 3 de juny, amb un espectacle al pati de Can Quintana destinat a persones amb necessitats especials, vingudes de diferents centres de les comarques gironines.

FIMAG, doncs, continuarà treballant per oferir en cada edició noves propostes, reinventant-se per millorar els actes programats en anys anteriors, en un intent de crear atractius innovadors. Una fira feta per a un públic de totes les edats i una programació oberta als professionals de la màgia, als amateurs, als iniciats i, en definitiva, a tota aquella gent que vulgui conèixer el fantàstic món de l'il·lusionisme. Ens retrobem el 2017.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit