• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament reforça el caràcter de passeig de la mota esquerra del Ter des de Torroella
L’Ajuntament reforça el caràcter de passeig de la mota esquerra del Ter des de Torroella Imprimir Correu-e

(30.05.2016) L’Ajuntament vol potenciar el tram final de la mota esquerra del Ter des de Torroella de Montgrí com a espai de lleure i recurs turístic. Actualment ja és una via molt utilitzada per senderistes, cicloturistes, BTT i per una gran quantitat de persones que hi van a córrer o simplement a gaudir dels seus valors naturals. No obstant això, s’ha cregut convenient millorar-ne el recorregut mitjançant la instal·lació de bancs, cartelleria i senyalització. Així mateix, per garantir-ne la màxima seguretat i confort per als usuaris, es prohibirà la circulació de vehicles, per bé que la seva presència era pràcticament nul·la ja que no es tracta d’una via de servei per a les finques agrícoles de l’entorn. La restricció es fixarà al final del carrer del riu Ter, de manera que els usuaris podran gaudir d’un traçat de gairebé cinc quilòmetres lliure de vehicles.

Per millorar l’aspecte de tota la llera, la brigada municipal ha netejat els vorals de canyes, per bé que aquesta és una actuació de manteniment que caldrà anar fent de manera puntual, especialment en els punts considerats significatius o estratègics paisatgísticament.

Recentment, en el marc del projecte Life Pletera, s’ha consolidat el tram final de la mota nord de la gola, a partir de la barrera de fusta que hi restringeix l'accés a vehicles motoritzats. S’hi ha retirat una gran quantitat de plantes invasores, preferentment canya, la qual cosa ha configurat a la zona un aspecte molt més net i ampli, de manera que n'ha transformat totalment la seva imatge. Amb aquesta intervenció s'ha volgut millorar la qualitat mediambiental del sector, però també reforçar el caràcter de "passeig turístic" que té la mota. Malgrat ser el punt final de la Ruta del Ter, un ambiciós projecte promogut pel Consorci del Ter, l’espai presentava un aspecte fins a cert punt desendreçat.

Aquesta doble intervenció posa en valor una recurs al servei de la qualitat de vida, el lleure i la dinamització econòmica local, ja que la mota és un mirador privilegiat de la plana i del riu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit