• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Demà s'iniciarà el trasllat de la sorra acumulada a la plajta Gran
Demà s'iniciarà el trasllat de la sorra acumulada a la plajta Gran Imprimir Correu-e

(28.04.16) Demà divendres s'iniciarà el trasllat i reubicació de les sorres provinents del drenatge del port de l'Estartit, actualment acumulades a la platja Gran, després que la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat n'hagi tramès l'autorització al Club Nàutic Estartit. El volum de sorres que es mourà es correspon a les operacions de dragat per a la restitució del calat operatiu del port –sobretot en la zona de la bocana, d’on s’ha extret pràcticament el 80% del total— i de la fonamentació de noves estructures marítimes. Les dues actuacions estan incloses en la fase 1 de les obres de millora promogudes pel Club Nàutic Estartit (CNE) en el marc de la concessió de la gestió i explotació de la dàrsena esportiva del port de l'Estartit.

El CNE disposava de l'autorització de Costes de la Generalitat per acumular les sorres a l'aparcament entre el passeig i la zona de bany, però faltava l'autorització que permetés retirar-les fins al seu destí final: la restitució de la platja dels Griells i la restauració de dunes de la Pletera.  Aquest darrer tràmit administratiu s'ha demorat més del desitjat, situació que l'Ajuntament ha denunciat retiradament davant de les administracions implicades, per tal que agilitzessin els tràmits. El permís l'havia d'emetre el servei català de Costes, però estava pendent d'un visat de l'ens estatal. Prèviament, la ponència ambiental de la Generalitat havia informat favorablement a que l'excedent de sorra es dipositi a les zones deficitàries de la platja dels Griells i als sistemes dunars de la Pletera, tot i que va establir un seguit de condicions per garantir un correcte dipòsit.

Segons ha comunicat avui el CNE, l'entitat i l’empresa adjudicatària de les obres de la fase 1 ja havien acordat l’inici dels treballs de manera immediata una vegada obtinguda la preceptiva autorització administrativa. És per aquest motiu que està previst que el trasllat s’iniciï demà mateix.

L’estimació de la durada dels treballs és d’unes 4 setmanes, de manera que s'espera que la restauració de la zona afectada per l’aplec provisional a la platja Gran no s’allargui més enllà de principis d’aquest mes de juny, per tal de no interferir en la temporada turística del municipi.

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, argumenta que «des de l'Ajuntament sempre hem defensat l'oportunitat que representa per al municipi, tant des del punt de vista ambiental com econòmic, el fet de disposar de sorra propera en bones condicions, que hauria anat llençada al mar, per regenerar una part tan sensible del nostre litoral». No obstant això,  ha lamentat la demora i les molèsties ocasionades per l'allargament de l'acumulació provisional.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit