• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La taula de les Nits de Qualitat elabora un pla per fomentar l’oci nocturn saludable a l’Estartit
La taula de les Nits de Qualitat elabora un pla per fomentar l’oci nocturn saludable a l’Estartit Imprimir Correu-e

(15.04.16) La taula de participació del programa «Q de Festa. Nits de Qualitat» ha fixat les línies generals que han de permetre elaborar la diagnosi sobre quina és la situació actual en què es troba l’oci nocturn a l’Estartit. Arribats en aquest punt, ara s’iniciarà l’elaboració d’un pla, que també caldrà consensuar, i del qual, segurament, en sortiran petits grups de treball per impulsar les iniciatives que permetin fomentar un oci nocturn atractiu, més segur i saludable per a tothom.

La taula és un espai de discussió i trobada ampli, format per representants del sector de l’oci nocturn local, representants de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, de l’EMD de l’Estartit i representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Té com a objectiu debatre sobre aquells aspectes que ens permetin valorar en quin estat es troba l’oci nocturn a l’Estartit, en relació als riscos relacionats amb el consum de substàncies, la mobilitat, la seguretat, la convivència, la gestió dels conflictes, la relació entre el sector privat i l’ajuntament, etc. La taula es va constituir el 30 de novembre i es va reunir novament dimecres passat, amb la presència de l’alcalde Jordi Cordon.  Es tornarà a reunir el mes de maig i s’ha fixat com a objectiu enllestir la redacció el pla d’oci nocturn per abans de 2017.

El projecte Q de festa! Nits de Qualitat és una iniciativa promoguda pel Departament de Salut a la qual s’hi ha adherit l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, que pretén posar en comú els diferents agents implicats en l’oci nocturn, amb l’objectiu de prevenir i reduir els riscos, per a fer d’aquest un espai més segur, atractiu i saludable. El projecte es va posar en marxa l’any 2008 amb la voluntat de crear una xarxa d’entitats, empreses del sector i de les diferents administracions públiques catalanes per a la implantació de polítiques de salut i prevenció en l’àmbit del lleure nocturn. Això es vol aconseguir a través de tres línies de treball: generar taules de participació ciutadana (Nits Q) al voltant de l’oci nocturn per tal d’engegar iniciatives consensuades per tots els agents implicats; fomentar la implantació de ‘Q de festa!’, un distintiu de qualitat; i promoure la creació de grups de voluntariat en la prevenció i la reducció de riscos.

La taula de les Nits de Qualitat, presidida per l'alcalde, Jordi Cordon, es va reunir el dimecres 6 d'abril.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit