• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Dia Internacional de les Dones
Dia Internacional de les Dones Imprimir Correu-e

Compromesos amb l’equitat de gènere

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya Compromís amb l'equitat de gènere, iniciativa a la qual dóna suport l'Ajuntament de Torroella de Montgrí.

En el marc d'aquesta campanya, el Govern de la Generalitat ha organitzat a tot Catalunya diferents actes institucionals que tindran lloc al llarg del 8 de març, en els quals es llegirà la declaració institucional que ha fet el Govern de la Generalitat de Catalunya. A Girona, se celebrarà a l’Auditori Josep Irla (Edifici de la Generalitat), a les 19 h, i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí hi serà representat per Jordi Regincós i Isern, regidor d’Acció Social, Joventut i Educació.

Amb motiu del Dia de la Dona, la Generalitat de Catalunya, per un costat, i les dues entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació de Municipis de Catalunya) han fet públics dos manifestos commemoratius, als quals ens hem adherit:

-          Declaració institucional del Govern de la Generalitat.

-          Manifest de la FMC i ACM.

Actes commemoratius a Torroella de Montgrí

Dilluns, 7 de març de 2016

Documental + sopar + sorpresa
Preu: 12,50 € Tiquets a Casa Pastors (c. Major, 31 - Torroella de Montgrí)
Hora: a les 20.30 h
Lloc: a La Sala de Torroella de Montgrí
Organitza: Xibeques del Cau
Col·laboren: Ajuntament de Torroella de Montgrí i Institut Català de les Dones
 

Divendres, 11 de març

Debat obert «Les alternatives de treball que tenen les dones a partir dels 40 anys»
Per Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies
Lloc: Auditori del Museu de la Mediterrània
Hora: a les 20 h
Organitza: Xibeques del Cau
Col·laboren: Ajuntament de Torroella de Montgrí i Institut Català de les Dones

Què celebrem el 8 de març, Dia Internacional de la Dona?

Les Nacions Unides van declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una commemoració que se celebra arreu del món. Aquesta commemoració centenària simbolitza la lluita històrica per la igualtat de gènere.

La història més estesa sobre la commemoració del 8 de març fa referència als fets que van succeir l'any 1908 en aquesta mateixa data, quan van morir calcinades 146 treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York en un incendi provocat per les bombes incendiàries que els van llançar davant la seva negativa a abandonar el tancament que elles mateixes protagonitzaven com a protesta pels baixos salaris i les indignes condicions de treball que patien.

També es reconeix com a antecedent les manifestacions protagonitzades per obreres tèxtils a partir de novembre de 1908, també a Nova York, per denunciar igualment uns salaris i unes condicions de treball inacceptables, raó per la qual van ser tractades brutalment per la policia i arrestades, van patir fam, moltes van ser acomiadades, però van aconseguir les peticions reclamades. El 8 de març de 1909 es va convocar una nova manifestació exigint millores de condicions per a les dones emigrades, l'abolició de l'explotació infantil i el dret de les dones a votar.

La Conferència Internacional de Dones Socialistes reunida a Copenhaguen (Dinamarca) en 1910, va proclamar el Dia Internacional de la Dona Treballadora, una jornada de reivindicació i defensa dels drets de les dones, també denominada en ocasions com a Dia Internacional de la Dona o simplement Dia de les Dones.

Al marge dels orígens reals de l'elecció del 8 de març com a data rellevant en la reivindicació dels drets de les dones, és una jornada consolidada dedicada a la reflexió sobre les condicions vitals i laborals de les dones arreu del món.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit