• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El nou passeig del Molinet serà una realitat el 2016
El nou passeig del Molinet serà una realitat el 2016 Imprimir Correu-e

(24.11.15) L’esperada rehabilitació del passeig del Molinet, a l’Estartit, serà una realitat el 2016 després avui ha sortit publicada al BOE la licitació de les obres. Les empreses que vulguin optar a fer els treballs poden presentar ofertes fins al 21 de desembre. L’import de licitació és d’1,2 milions d’euros i les obres tenen un termini d’execució de 6 mesos, de manera que si s’inicien a primers d’any, el passeig podria estar pràcticament renovat per la propera temporada turística.

L’alcalde, Jordi Cordon, s’ha mostrat molt satisfet perquè «finalment s’ha concretat el pas decisiu que faltava per poder adjudicar una actuació llargament reivindicada, que l’Estat s’havia compromès a fer l’any passat». Cordon recorda que «arribar fins aquí no ha estat fàcil, però al final els esforços hauran valgut la pena i podrem dignificar un dels racons més bonics i amb més potencial turístic del nostre front marítim». Aquest matí ha enviat mail d'agraïment al subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, amb qui s'ha reunït personalment en diverses ocasions a Madrid per tractar aquest i d'altres temes relacionats amb el front marítim. L’alcalde recorda que l’actuació no és només estètica i funcional, sinó que també servirà per garantir l’estabilització de l’escullera, malmesa i fràgil en determinats punts, i especialment vulnerable en episodis de fortes llevantades.

L’Estat feia més de tres anys que tenia redactat el projecte, però condicionava la seva execució a l’estabilització de la muntanya del cap de la Barra. Aquests treballs els va portar a terme l’Ajuntament de Torroella de Montgrí entre la tardor de 2013 i la primavera de 2014. Es van poder fer gràcies a l’obtenció d’un ajut del fons Feder, que va permetre cofinançar l’obra, pressupostada en 471.000 euros, al 50%. Això va permetre que per Setmana Santa de l’any passat es pogués reobrir el tram del Molinet tancat des del 2001.

La rehabilitació dels passeig del Molinet serà integral i abasta l’àmbit comprès entre el darrer espigó i el cap de la Barra (260 metres). Es construirà un nou mur i una nova escullera, i es milloraran tots els serveis. El nou passeig tindrà una amplada de 7 m i dos trams diferenciats, un dels quals, estarà reservat a vianants i bicicletes.. El projecte té molt en compte l'alt valor natural del paratge i la seva integració paisatgística.

El nou passeig tindrà dos trams clarament diferenciats, un d’ells reservat a vianants i bicicletes. En el primer tram (130 m) hi haurà un carril de 3 m, amb aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de 4 m, al costat del mar, per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes. El segon tram (130 m) serà d’ús exclusiu per a vianants i ciclistes, que disposaran d’una calçada de 7 m d’amplada, pavimentada amb llambordes.

Parcialment, en la part a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada, que potenciarà l’ús de mirador sobre les Medes. També es condicionarà la plaça del tram final, que té una superfície de 600 m2

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit