• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament continuarà reclamant a l’Estat una solució definitiva per al Griells
L’Ajuntament continuarà reclamant a l’Estat una solució definitiva per al Griells Imprimir Correu-e

(21.11.15) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí continuarà reclamant insistentment una solució definitiva per al passeig i la platja dels Griells, com ha fet els darrers anys, i especialment, els darrers mesos, arran de la situació de perill imminent en què es troba aquest tram del front marítim de l’Estartit. Tot i que Costes de l’Estat va iniciar dijous una petita actuació d’emergència per consolidar provisionalment diversos punts malmesos, la situació de vulnerabilitat es mantindrà perquè l’escullera continuarà essent fràgil i estarà exposada, novament, a la força de l’onatge durant les llevantades.

L’alcalde, Jordi Cordon, que el 5 d’octubre va viatjar fins a Madrid per exposar personalment la situació al subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, considera que la intervenció projectada “serà un pedaç, tindrà una funció més estètica que funcional i no servirà per encarar la problemàtica tal i com requereix la fràgil situació del passeig”. En aquella reunió, l’alt càrrec de l’Estat li va assegurar a l’alcalde que s’intervindria d’urgència i es portaria terme un reforç integral de per tal de resoldre definitivament la inestabilitat de tot el passeig, de cap a cap. El que s’està fent ara no s’ajusta al que se li va comunicar a l’alcalde.

En la reunió a Madrid també se li va assegurar a Cordon que l'Estat havia encarregat un estudi al Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex), per avaluar el retrocés de la platja i les accions que poden revertir-lo o atenuar-lo. Cordon continuarà reclamant-lo i espera que la solució definitiva arribi quan abans millor. En relació a aquesta qüestió, l’alcalde va presentar a Muñoz tres informes tècnics: dos projectes tècnics (un aportat pels veïns i un altre pel Club Nàutic l'Estartit) on s'analitza la pèrdua de la sorra i es plantegen diferents alternatives per evitar-ho, i un informe municipal on es constata el risc que el passeig s'ensorri de manera imminent.

Prèviament al seu viatge a Madrid, l’alcalde, regidors i tècnics municipals ses van reunir el 10 d’agost a l'Ajuntament amb una comissió de veïns de la urbanització El Griells per tractar amb deteniment la problemàtica que afecta el passeig. La reunió de treball va tenir un caràcter marcadament tècnic, i va servir per explorar i posar sobre la taula diferents alternatives per poder resoldre la situació, tant pel que fa al retrocés de la sorra, com per garantir la seguretat i l'estabilitat del passeig marítim. 

Durant la reunió, l’alt càrrec es va mostrar perfectament coneixedor de la realitat i gravetat de la situació, i sensible a les reclamacions municipals. També li va lliurar a Muñoz les 2.500 signatures que la plataforma veïnal va recollir aquest estiu. Cordon, però, se sorprèn que mesos després, els fets no es corresponguin amb els compromisos adoptats, i per això continuarà defensant una solució definitiva.

Sobre la inversió anunciada de 190.000 euros, la considera molt petita i insuficient, tenint en compte que el 2011 es van gastar 400.000 euros per reparar el tram esllavissat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit