• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella i l'Estartit aposten per fomentar l'oci nocturn de qualitat
Torroella i l'Estartit aposten per fomentar l'oci nocturn de qualitat Imprimir Correu-e

(21.10.15) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol que el projecte «Q de festa! Nits de Qualitat» s'estengui a la totalitat d'establiments del municipi dedicats a l'oci nocturn. Aquesta iniciativa pretén afavorir la implementació de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la reducció de riscos, per fer de l'oci nocturn, un espai segur, atractiu i saludable. 

«Q de festa! Nits de Qualitat» és un projecte de la Subdirecció General de Drogodependències que es va posar en marxa l’any 2008 amb la voluntat de crear una xarxa d’entitats, empreses del sector i de les diferents administracions públiques catalanes per a la implantació de polítiques de salut i prevenció en l’àmbit del lleure nocturn. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí s'hi va adherir a primers d'aquest any i, en un primera fase, s'ha començat a treballar amb tres establiments. No obstant això, es pretén que el projecte es faci extensiu a la totalitat del sector. Per això, aquest matí s'ha celebrat una jornada monogràfica a la seu de l'EMD de l'Estartit, per explicar a fons el programa i motivar els responsables dels establiments a adherir-s'hi. En aquesta primera trobada s’han convocat discoteques i establiments de la plaça del Timó, diverses entitats, representants dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, Creu Roja i tècnics municipals d’àrees que poden estar implicades en l’oci nocturn, com són Policia Local, Cultura, Joventut o Turisme. També hi ha estat presents l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau.

Taula municipal de participació sobre l’oci nocturn

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de Sandra Bartomeus, regidora de Salut, i la sessió ha estat dinamitzada per Noel Garcia, de l'empresa Spora Sinergies, responsable de l’assessorament i posada en marxa del projecte durant el primer any. Un cop feta aquesta primera sessió de treball, properament es crearà un grup promotor més reduït que farà els preparatius per a la creació d’una Taula municipal de participació ciutadana al voltant de l’oci nocturn. Aquest serà l’espai de discussió i trobada ampli, des d’on es podran engegar iniciatives consensuades amb tots els agents que s’hi vulguin implicar. Es preveu que estigui operativa la primavera de 2016, i que es reuneixi un parell de cops l’any.

Paral·lelament a la taula de participació, els establiment que ho desitgin podran iniciar el procés per aconseguir el distintiu ‘Q de festa!’, amb què es reconeix aquells locals o esdeveniments d'oci nocturn que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat. Aquests serveis estan orientats a reduir determinats riscos associats a la nit i al consum i a afavorir el benestar dels seus usuaris i usuàries.

Millorar la imatge global del sector i de la destinació

La regidora de Salut, Sandra Bartomeus, ha explicat durant la seva presentació que l'Ajuntament dóna molta importància a aquest projecte perquè: «La iniciativa és una gran oportunitat per ajudar a canviar la percepció i els prejudicis que segurament té una bona part de la societat, en general, sobre l’oci nocturn». Ha assegurat que el programa no només incidirà en una millora de la percepció social, sinó que també ajudarà a prevenir i reduir riscos, fer-lo més segur, atractiu i saludable. També ha remarcat la col·laboració público-privada, així com l'esforç que els establiments adherits estan fent i faran per implementar els estàndards de qualitat que recomana el programa. Tot això reverteix en la millora que la població i els visitants podran tenir de l'oferta local d'oci nocturn, més sensible, respectuosa i saludable: «Aquest treball conjunt s’afegeix al que ja es fa des d’altres àmbit de l’oferta turística o de lleure municipal, i que tot plegat ajuda a millorar la imatge global de la destinació. L’oci nocturn també n’és una peça important.»

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit