• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament crea una comissió per avaluar i poder adequar les urbanitzacions amb dèficits urbanístics
L’Ajuntament crea una comissió per avaluar i poder adequar les urbanitzacions amb dèficits urbanístics Imprimir Correu-e

(14.0815) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí crearà una comissió de seguiment per a l’estudi i la diagnosi de les urbanitzacions del municipi. Es tracta d’un òrgan presidit per l’Alcalde, que estarà integrat per un representant de cada grup municipal i per tècnics de l’Ajuntament. Tindrà com a objectiu principal, el d’avaluar la situació de les diferents urbanitzacions, especialment les no recepcionades i amb més dèficits en els serveis bàsics. Es pretén tenir una acurada radiografia de quina és la seva situació, per tal de promoure actuacions que permetin la seva adequació i posada al dia. La seva creació es va aprovar en el darrer Ple.

Les urbanitzacions representen una part important de la trama urbana municipal, per bé que moltes d'elles, com ha passat a d'altres indrets del país, van desenvolupar-se a les dècades dels 60 0 70 sense els adequats plantejaments urbanístics. Això ha comportat que una bona part pateixin dèficits importants pel que fa a serveis, infraestructures i equipaments, i que no hagin pogut ser recepcionades per l'Ajuntament per al seu correcte manteniment.

Arreu de l’Estat, una part important de les urbanitzacions, i especialment les construïdes entre l’entrada en vigor de la Ley del suelo y ordenación urbana (1956) i la de la Llei de protecció de la legalitat urbanística (1981), presentaven la peculiaritat de no trobar-se prou ben regulades pel planejament vigent, ja que, tot i que se’n feien usos urbans, sovint es trobaven emplaçades en sòls no classificats com a tals. Si bé en molts casos propietaris i ajuntaments van ser capaços d’endegar les actuacions necessàries per resoldre aquestes situacions, la realitat és que un percentatge gran d’urbanitzacions presenten importants mancances, en alguns casos, molt greus, relacionats amb aspectes com la parcel·lació dels terrenys, la pavimentació, la previsió de serveis i les dotacions de les xarxes de subministrament d’aigua, sanejament, enllumenat públic i energia elèctrica.

Torroella de Montgrí no ha restat al marge d’aquesta realitat i s’hi han anat desenvolupant urbanitzacions a l’empara de les diferents normatives urbanístiques que hi ha hagut. La manca d’una regulació concreta i definida, així com la incapacitat tradicional de les administracions actuants en fer complir la normativa urbanística, ha fet que moltes d’aquestes urbanitzacions hagin evolucionat de forma poc homogènia, amb dèficits en els serveis urbanístics bàsics i amb mancances generalitzades d’infraestructures, cosa que ha donat lloc, paral·lelament a altres problemàtiques de tipus socioeconòmic.

Segons coincideixen a precisar l’alcalde, Jordi Cordon, i la regidora d’Urbanisme, Sandra Bartomeus, l'Ajuntament ha estat sempre molt sensible a la problemàtica derivada d'aquesta situació i ha promogut i actuat en moltes ocasions per millorar aspectes de via pública, serveis o seguretat, encara que fos en àmbits no recepcionats. Amb la creació d’aquesta comissió es vol fer un pas més per abordar la problemàtica d'una manera integral, amb visió de conjunt i amb el màxim consens polític, perquè es puguin anar millorant la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes que hi viuen.

El funcionament concret de la comissió es precisarà un cop s’hagi constituït i tots els membres puguin fer les seves aportacions. Com a punt de partida, però, es pretén dedicar sessions monogràfiques a cadascuna de les urbanitzacions, per avaluar-les i poder establir un calendari d’actuacions i prioritats.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit