• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament reforça el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges
L’Ajuntament reforça el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges Imprimir Correu-e

(03.07.14) L'Ajuntament continua ferm en el seu compromís per millorar any rere any la qualitat dels serveis vinculats a les seves platges. En aquest àmbit, manté l’aposta per reforçar la seguretat dels banyistes, servei que s’ha adjudicat per al període 2014-17 a Rescatadores, empresa especialitzada que ja opera al municipi des de fa onze temporades. El servei es va començar a prestar per Setmana Santa i s’allargarà fins al 12 d'octubre. Aquest matí l’alcalde, Jordi Cordon i el regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Navarrete, han conegut de primera mà les novetats del servei de salvament i vigilància a les platges d’aquesta temporada.

Pel que fa a les novetats d’aquest estiu, cal remarcar que el servei s'incrementarà en una hora durant la temporada alta a la platja Gran (de 10 a 19 h). Al mas Pinell el servei es prestarà de les 11 a les 18 h.

Entre les millores també cal destacar que s’han incorporat nous mitjans terrestres i aquàtics. A més de l'embarcació de rescat de l'Ajuntament, que posa a disposició del servei de salvament, s'ha incorporat una moto de rescat triplaça de 1100 cc, amb llitera hawaiana per al trasllat de ferits. Això suposa una major accessibilitat a la platja en dies de temporal, una resposta més ràpida davant incidents en onatge o llocs de difícil accés. La moto aquàtica de rescat, a més, disposa d’un carro de varada que permet el ràpid accés de la mateixa a l'aigua i el seu transport sobre la sorra sense necessitat de vehicles.

També s’ha incorporat un vehicle Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR) tipus 4x4, equipat amb tot el necessari per a atenció sanitària en llocs remots o de difícil accés; i un vehicle més lleuger tipus quad equipat amb taula de rescat, llitera i farmacioles per a intervencions immediates a peu de platja o llocs de difícil accés.

Es manté igual que en temporades passades el servei de cadires amfíbies i platges accessibles a persones amb mobilitat reduïdes, amb 2 elements d'accessibilitat flotants. I també el servei de turisme familiar, amb les activitats i jocs portats a terme al Mini Beach.

L'equip que vetllarà per la seguretat dels banyistes i usuaris està format per unes 20 persones, entre coordinadors, cap de platja, socorristes, patrons d’embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estan titulats i disposen d’una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges (formació i experiència amb moto de rescat, embarcacions , taules de rescat en onatge ...), així com amb coneixements de Suport Vital Bàsic i d’equips desfibril·ladors, aparells es van introduir a les platges del municipi el 2008. El personal del servei també domina idiomes com anglès o francès, entre d'altres. El 85% d'aquest equip és del municipi o té una segona residència, la qual cosa aporta un gran coneixement de la zona i del litoral. Així mateix, els responsables del servei compten amb experiència demostrable en coordinació de serveis de platges i amb titulació d'acord i específica com a experts en activitats aquàtiques, gestió i organització de salvament.

Avui han començat a patrullar per la platja dos agents cívics que complementaran les tasques de vigilància i seguretat, i vetllaran pel compliment de les normes cíviques en vigor.  En els casos d’infraccions lleus s’informarà de la normativa, però els casos més greus es comunicaran a la Policia Local, que és qui té la capacitat de tramitar una denúncia.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit