• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els canvis en la climatització del Convent dels Agustins redueixen pràcticament a la meitat el consum de gasoil
Els canvis en la climatització del Convent dels Agustins redueixen pràcticament a la meitat el consum de gasoil Imprimir Correu-e

(10.04.14) El consum de gasoil per a la calefacció del Convent dels Agustins s'ha reduït d'un 45% arran dels canvis que es van introduir abans del mes de setembre de 2013 per tal d'optimitzar-ne el funcionament. Segons es desprèn del primer balanç realitzat després de les millores implementades, durant la darrera temporada de calefacció s'ha passat de gastar una mitjana de 66,71 litres/litres dia a 35,60 litres/dia. Això representa un estalvi de 4.300 litres (4.500 euros), aproximadament. S'estimava que l'estalvi es podria situar en el 20%, però el primer balanç indica un estalvi molt superior.
 
Les millores introduïdes van consistir en la instal·lació d'un sistema de control i telegestió a la sala de calderes, la separació de l'escalfament de l'edifici en 3 zones diferents aprofitant al màxim la infraestructura existent, la modificació del circuït hidràulic per tal disposar d'una quarta zona de regulació, la instal·lació de sondes de temperatura ambient a cada una de les zones i la realització d'un monitoratge elèctric del consum general del centre per tal d'observar els perfils d'ús i poder actuar en cas que existeixin consums fora dels horaris previstos.
 
Per reforçar la flexibilitat i capacitat de gestió, la instal·lació es va dotar d'un sistema de regulació a distància, de manera que tan el conserge com el responsable de la programació de l'equipament poden programar, activar o aturar la calefacció electrònicament. D’aquesta manera s’evitarà que siguin els usuaris de les aules els que regulin directament les temperatures de confort. Això s'ha demostrat que ha minimitzat les possibilitats de fer-ne un mal ús i generar consums innecessaris.

Aquest projecte era una de les mesures incloses en el Pla d’Acció per una Energia Sostenible (PAES). Les millores van tenir un cost d’uns 14.000 euros, que van ser subvencionats per la Diputació de Girona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit