• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament congela o redueix els principals impostos i taxes per al 2014
L'Ajuntament congela o redueix els principals impostos i taxes per al 2014 Imprimir Correu-e
(15.10.2013) El Ple de l'Ajuntament ha aprovat les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2014 que inclouen la congelació o reducció dels principals impostos i taxes. També s'amplien el nombre de bonificacions fiscals, que ja en l'exercici anterior es van incrementar notablement.

La reducció més important és la de l’ICIO, que baixarà un 10%. També es reduirà d’un 10 %  el preu de les escombraries de comerços i càmpings, i en les domèstiques s’aplicarà una rebaixa d’un 2%.  D’altra banda, es modificarà la taxa que s’aplica a les grans superfícies (més de 900 metres quadrats de superfície de venda). L’Ajuntament vol promoure la recollida selectiva entre aquests grans productors i en aquests casos s’aplicarà un escalat de preu en funció de com facin la separació dels residus.
 
Pel que fa a les bonificacions, es preveu fomentar la instal·lació de plaques d’energia solar, amb una bonificació del 95% de la quota d’instal·lació de sistema d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia procedent de sol i del 100% de l’ICIO. També es reduirà d’un 40% l’IVTM dels vehicles híbrids.
 
L’alcalde, Jordi Cordon, argumenta que aquesta proposta d’ordenances fiscals reflecteix l'equilibri financer que ha assolit l'Ajuntament en aquests primers dos anys de mandat. Això ha permès que l’equip de govern pugui adoptar mesures concretes per no incrementar la pressió fiscal i contribuir, així, a no carregar més les economies familiars i les activitats econòmiques locals. Destaca, a més, que en aquesta proposta no s’ha optat com a criteri generalitat aplicar l’increment de l’IPC, fet que en alguns casos s’interpreta com a congelació i en d’altres com a rebaixa.
 
Per Cordon, les ordenances marcaran el sentit dels pressupostos per al 2014 que ja s’estan treballant. En aquest sentit, argumenta que s’han establert ponts de diàleg amb els grups municipals a l'oposició per tal de recollir suggeriments amb l'objectiu que la proposta final sigui el més consensuada possible.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit