• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Presenten a Barcelona la segona edició del Premi Internacional del Còmic Costa Brava
Presenten a Barcelona la segona edició del Premi Internacional del Còmic Costa Brava Imprimir Correu-e

(08.10.13) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’empresa Panini van presentar ahir a Barcelona la segona edició Premi Internacional del Còmic Costa Brava, en una acció promocional adreçada a mitjans de comunicació especialitzats en cultura i turisme. La trobada, que es va desenvolupar al restaurant Eggs, va comptar amb la participació dels prestigiosos dibuixants de còmic Cels Piñol, autor de Fanhunter; Xavier Carrasco, col•laborador d’El Jueves; i Nacho Fernández, autor de Dragon Fall, Templarios i Darkbreed. Amb la seva assistència van voler explicitar el seu suport a un dels premis més ben dotats en el món del còmic. El premi es convoca en el marc del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí, que enguany arribarà a la vuitena edició.

A banda dels tres autors, que van dibuixar tres vinyetes en les quals van interpretar escenes sobre el turisme de la Costa Brava, van assistir a la trobada l’alcalde de Torroella de Montgrí-l’Estartit, Jordi Cordon; el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Puig; el director general de Panini, Lluís Torrent; i el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos.

L’alcalde va recordar que el Festival del Còmic es va posar en marxa el 2007 amb la intenció que no fos una fira tancada, sinó que es convertís en un esdeveniment transversal, que comptés amb la màxima implicació i participació d'agents econòmics i la població en general. Va explicar que després de set edicions la proposta està plenament consolidada i que la intenció és anar ampliant objectius per tal que sigui el festival monogràfic de referència a les comarques gironines.

Lluís Torrent, director general de Panini España, va destacar: «El premi és el més important de l’Estat espanyol i volem que serveixi per donar una empenta al món del còmic».

Ramon Ramos, per la seva banda, va defensar que «l’aposta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per impulsar aquest tipus de premi respon a la voluntat de l’entitat de buscar estratègies i fórmules per promocionar internacionalment la destinació Costa Brava, utilitzant en aquest cas l’art i la cultura com a elements d’atracció».

Els objectius del Premi Internacional del Còmic Costa Brava són difondre i estimular la participació d’autors i dibuixants del còmic, contribuir a divulgar el Festival del Còmic de Torroella de Montgrí i, finalment, potenciar el prestigi internacional de la marca Costa Brava tot vinculant la destinació turística a un àmbit cultural i artístic que té seguidors arreu del món. L’obra Ocupante, del guionista Andreu Martín, el dibuixant Jorge Jacobo Navarro i el colorista Carlos Ruano, va ser la guanyadora de la primera edició. Es va imposar a més de quaranta treballs procedents de països com ara França, Itàlia, Alemanya, Mèxic, Holanda, Argentina i l’Estat espanyol. Panini publicarà l’obra guanyadora a Itàlia, mentre que l’obra finalista, que va ser Lanternjack, de l’alemany Martin Frei, es publicarà en alemany.

El premi està dotat amb vint mil euros. L’autor de l’obra guanyadora subscriurà el contracte estàndard d’edició i representació per a la venda de drets subsidiaris i de traducció establerts per Panini España.

Les bases del segon Premi Internacional del Còmic Costa Brava estableixen que  tant la temàtica i com l’estil són lliures; en cas d’empat entre dues obres es valorarà favorablement la temàtica marinera o aquella que estigui relacionada geogràficament amb la Costa Brava. Les obres presentades han de ser originals i inèdites. Les obres es presentaran en català, castellà, anglès, francès, italià o alemany, en color, i han de tenir un  mínim de 64 pàgines.

Quant a l’autoria de l’obra, aquesta pot haver estat realitzada per un sol autor o per diversos, major o majors d’edat, detallant quina feina ha realitzat cadascun dels autors. Les bases del premi contenen els detalls relatius al format, la presentació i el lliurament de l’obra.

El termini d’admissió dels projectes d’obra començarà l’1 de febrer de 2014 i finalitzarà el 15 d’abril de 2014.

El jurat estarà format per professionals del sector del còmic designats lliurement pel comitè organitzador, que aplega els tres organismes. La decisió del jurat es donarà a conèixer el 8 de maig a Torroella de Montgrí, sense opció que es declari desert.

En relació amb altres premis dedicats al còmic, el Premi Internacional del Còmic Costa Brava s’equipara des del seu inici al prestigiós Premio Nacional del Cómic que atorga el Ministeri de Cultura, dotat també amb vint mil euros, i supera el consolidat FICOMIC: Gran Premio del Salón, que se celebra en el marc del Saló del Còmic de Barcelona, dotat amb sis mil euros.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit