• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El nostre ajuntament s'adhereix a la campanya per disminuir el temps de resposta davant d'un infart
El nostre ajuntament s'adhereix a la campanya per disminuir el temps de resposta davant d'un infart Imprimir Correu-e

(13.05.13) Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Catalunya i la gent que lees pateix encara triga massa en assistir als centres mèdics. Dels més de 6.500 infarts que es produeixen a Catalunya cada any, només 1 de cada 3 pacients truca al 112.

Es calcula que només durant el 2012, unes 30 persones del Baix Empordà van patir un infart. Per aquest motiu, 7 municipis de la comarca del Baix Empordà, entre els quals s'inclou el nostre, s’han sumat a la campanya de conscienciació ciutadana «Els segons compten» impulsada per la Societat Espanyola de Cardiologia en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La iniciativa insta a trucar al 112 en lloc d’anar directament a l’hospital o al Centre d’Atenció Primària ja que és aquest el servei que actua amb més rapidesa i millor deriva els pacients als centres sanitaris més adequats segons la seva simptomatologia.

Actualment el projecte de conscienciació s’està posant en marxa de manera simultània a 6 països europeus –España, Portugal, República Checa, Rumania, Bulgaria y Turquía– a través de les seves diferents societats nacionals de cardiologia que s’encarreguen de la seva implementació i amb el recolzament de l’Associació Europea d’Intervencionisme Cardiovascular Percutani (EAPCI), la Societat Europea de Cardiologia (ESC) i EuroPCR.

En el marc espanyol, la campanya s’ha iniciat a Catalunya perquè, gràcies al protocol del Codi Infart s’ha aconseguit reduir el  nombre de morts per infart de miocardi fins el 3,3% en les primeres hores (una de les millors taxes de mort per infart d’Europa). En aquest sentit, des de fa un any es pot trobar material informatiu en els hospitals i centres d’atenció primària de Catalunya, així com en dependències municipals de més de 300 ajuntaments que s’han adherit de manera desinteressada per difondre el missatge. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit