• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies S’inicien els treballs per condicionar acústicament l’Espai Ter
S’inicien els treballs per condicionar acústicament l’Espai Ter Imprimir Correu-e
(11.04.13) L’Espai Ter estarà completament acabat el 2015 segons es concreta en el Pla director que ha elaborat l’equip de govern amb l’objectiu de planificar acuradament el tram final de les obres pendents i els usos que tindrà el nou equipament. Fa pocs dies que s’han reprès els treballs a l’interior per tal de condicionar-lo acústicament i permetre que pugui acollir concerts amb música sense amplificar. Aquesta nova actuació també inclou la graderia retràctil, un element especialment important atès el caràcter polivalent que tindrà l’Espai Ter, com auditori, teatre i palau de congressos. Es preveu instal·lar a la platea una grada telescòpica mòbil de 12 nivells amb un total de  316 localitats i quatre primeres files, a peu pla, de butaques de peu mòbil, amb un total de 106 localitats. Així mateix, a l’amfiteatre hi haurà dues files de butaques de peu fix al balcó amb un total de 60 localitats. D’aquesta manera, l’Espai Ter tindrà un total de 482 localitats. Aquest any també es realitzarà d’altres treballs, com l’adaptació de l’escenari a la petxina acústica, el condicionament, la compra d’eines per al manteniment de l’equipament, l’adequació del moll de càrrega, el subministrament d’antigraffities i la inversió en l’equipament del bar, entre d’altres actuacions.

Els treballs tindran un cost de 563.000 euros i estan finançats per l’Ajuntament (100.000 euros), la Diputació (100.000 euros), la Generalitat (160.000) i Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí (203.000). Tot plegat permetrà que el 20 de juliol es pugui inaugurar oficialment el nou equipament municipal coincidint amb la inauguració de la 33a edició del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí.

Per a l’any 2014 està previst avançar amb la fase corresponent al condicionament teatral (maquinària escènica i il•luminació). Amb tot, a partir d’aquest estiu ja es podran fer representacions, per bé que caldrà llogar la infraestructura necessària.

Aquest mateix any també s’adequarà el vestíbul de davant del mostrador de l’Oficina de Turisme, com punt d’acollida i de descoberta del municipi, on es mostraran aquells lloc o aquelles suggerències que incorporem com a joies i que els visitants no poden perdre’s.

La darrera fase, programada per al 2015, consistiria en l’execució de l’equipament audiovisual, particularment equips de so per a concerts que caldrà amplificar, equips per a conferències, presentacions com pantalles i retroprojectors. 

L’experiència cultural i firal al servei de la dinamització econòmica
El full de ruta del projecte d’Espai Ter es troba recollit en un acurat Pla director que han elaborat els tècnics municipals i que la setmana passada es va lliurar a tots els grups municipals per tal que l’estudiïn i facin les seves propostes. L’alcalde, Jordi Cordon, ha explicat que «es tracta d’un document molt treballat, en el qual s’hi nota l’experiència dels bons professionals de què disposa la institució i el bagatge acumulat al llarg dels anys en tot allò que afecta la dinamització cultural, però també econòmica, un altre dels aspectes estratègics de l’equipament». Cordon argumenta que «era molt necessari definir exactament com volíem que fos l’Espai Ter a partir d’una reflexió de les necessitats de la població, les possibilitats econòmiques per fer front a les obres que mancaven i la concreció d’un model de programació realista i que fes viable el dia a dia de l’equipament». En aquest sentit, es mostra molt satisfet pel treball realitzat i pel resultat de les gestions intenses que s’han fet amb la Generalitat i la Diputació, que participaran econòmicament en la fase final de les obres.

Usos diversos
L’Espai Ter serà un equipament poc comú a les comarques gironines. Segueix el model d’espais centreeuropeus. Són espais amb una gran polivalència que permeten una intensitat i varietat d’activitats vinculades, la majoria de vegades, a la música, al teatre i a les arts  escèniques. En el cas de l’Espai Ter, a aquesta voluntat de polivalència cultural, cal sumar-hi una clara vocació lligada a la promoció econòmica del territori.
L'objectiu general de l'equipament és el de contribuir al desenvolupament local, a la promoció i a la projecció del municipi de Torroella de Montgrí a partir de la cultura i de la dinamització del territori fent de l’Espai Ter un projecte d’alta rendibilitat social i que sigui sostenible econòmicament.

Entre d’altres usos, es planificarà:
•    Una programació estable en música, teatre i arts escèniques.
•    Una programació estable en activitats de dinamització econòmica i del territori: FiradeRebaixes, Fira Oci Empordà i Fira de Sant Andreu, etc.
•    Tot tipus de xerrades, conferències, presentacions, seminaris, congressos, convencions i presentacions de productes d’empresa, cessions d’espais a tercers....
•    Grans esdeveniments: Fira de Sant Andreu, Festa Major, Trobades de Música Mediterrània, Fimag... juntament amb nous esdeveniments culturals i de dinamització promoguts des de l’equipament o per altres promotors.
•    Les diferents festes i activitats promogudes dins del cicle anual pel municipi en cas de pluja o mal temps.
•    Les activitats festives de dinamització cultural, comunitària i de proximitat promogudes per les entitats   
•    Exposicions, al vestíbul.  
•    Espai de presentació del territori i  Oficina de Turisme
•    El Bar-restaurant
•    Assajos i companyies residents concebent l’Espai Ter com un lloc d’assaig per la música, el teatre, la dansa, etc.
•    Centre dinamitzador d’activitats econòmiques i comercials promogudes des del propi equipament, o per promotors externs.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit