• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies S'inicia la col·locació de sis aparells desfibril·ladors
S'inicia la col·locació de sis aparells desfibril·ladors Imprimir Correu-e
(15.03.13) Aquest matí s'ha iniciat la instal·lació dels sis aparells desfibril·ladors que tindrà el nostre municipi en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit» que promou el Dipsalut, l'organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona. Aquesta iniciativa té com a objectiu de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extra hospitalària.

Els aparells estaran ubicats a al carrer Ullà (paret can Quintana), a la plaça Enric Morera (costat dels WC públics), al pavelló d’esport, al camp de futbol de l’Estartit, a la façana del carrer Portitxol i al Club Nàutic Estartit.

Els desfibril·ladors estan col·locats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior (per tal de ser visibles i accessibles a tothom les 24 hores), en emplaçaments considerats clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats de risc. A més, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.

Tots els aparells són automàtics, molt senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació prèvia.

Per a poder-los utilitzar de manera eficaç, els desfibril·ladors estan dotats amb un sistema de locució que es posa en funcionament automàticament un cop l’aparell s’activa per a una emergència. Aquesta locució, sumada als gràfics descriptius que té l’aparell, donen les instruccions pas a pas per a una correcta i eficaç utilització del desfibril·lador.

Per tal d'explicar a la població on es poden trobar els aparells, per a què serveixen i quan i com utilitzar-los, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i l'Ajuntament programaran diverses accions com xerrades i tallers.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit