• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament presentarà sis projectes al PUOSC per al període 2013-2016
L'Ajuntament presentarà sis projectes al PUOSC per al període 2013-2016 Imprimir Correu-e
(08.03.13) L’Ajuntament presentarà sis projectes a la convocatòria de subvencions que atorga el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) dins el quadrienni 2013-2016. L’import total de les actuacions és de 857.300,39 euros, i es demana una subvenció global de 600.110,27.

La principal actuació en quantia correspon a la construcció d’un nou col·lector al sector sud-est del casc urbà de Torroella de Montgrí. L’obra té un cost de 242.489,08 euros i s’ha planificat per a l’any 2016. Aquesta nova infraestructura permetrà absorbir les necessitats derivades del creixement que està experimentat Torroella en aquest sector on, a més, s’hi acaba concentrant el cabal residual de tota la meitat est del nucli. Amb tot plegat, es genera en aquesta zona un constant problema d’embussos i una manca en la capacitat de desguàs de tota aquesta xarxa residual, que necessita un arranjament amb caràcter d’urgència.

També s’ha demanat finançament per a la remodelació de la Pineda de l’Estartit, un projecte que resta encallat de fa uns quants anys. Té un pressupost de 191.884,13 euros  i la seva execució s’ha planificat per al 2014. L’actuació ha de servir per donar‐li un major valor a aquest gran pulmó verd del front marítim. Les obres previstes tenen com a objectiu recuperar la pineda com a parc i espai públic i familiar. Les actuacions que cal fer‐hi són d’arranjament, redistribució de l’espai intern mitjançant la construcció d’un sistema de camins, protecció de la zona dunar que envolta el parc i millora dels serveis que hi ha instal·lats (minibeachclub, biblioplatja i jocs infantils), entre d’altres.

L’equip de govern vol continuar treballant en l’àmbit de la sostenibilitat i l’estalvi energètic, per la qual cosa també ha elaborat un important projecte de renovació de l’enllumenat públic, valorat en 191.389,25 euros, que es portarà a terme durant el 2013.

També s’ha presentat un projecte per millorar el ferm del camí del Rec Vell i del camí Vell de l’Estartit. Els treballs serviran per aconseguir una tipologia de ferm resistent i de fàcil manteniment, amb els pendents i cunetes adequades, sense aflorament de pedres ni clots reiterats, per tal de permetre el pas de veïns i usuaris sense problemes. La millora permetrà reduir la necessitat d’intervenció de la Brigada Municipal.
El camí del Rec Vell és molt utilitzat tant per la pagesia com pels vilatans, fet que ocasiona una ràpida degradació i la necessitat d’intervenció constant de la Brigada Municipal. Pel que fa al camí Vell, tot i no existir una gran circulació de maquinària agrícola, l’impacte de l’aigua d’escòrrec és important i, per tant, per reduir-ne el manteniment i afavorir-ne la conservació cal facilitar-hi el drenatge. Els dos projectes tenen un cost de 48.011,63 euros i s’han planificat per al 2015.

L’altre projecte presentat fa referència a la construcció d’un nou pou d’abastament d’aigua potable que donarà servei als veïns de la Bolleria i Sobrestany. En aquest cas cal remarcar que es tracta d’un projecte supramunicipal, que es troba dins del terme de Bellcaire d’Empordà, per la qual cosa els dos ajuntaments finançaran l’actuació conjuntament. L’import total del projecte és de 57.384,14, i l’Ajuntament de Torroella n’aportarà 28.692,07. L’obra s’ha planificat per a l’any vinent.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit