• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament i Càritas promouen la creació d’un Centre de Distribució d’Aliments
L’Ajuntament i Càritas promouen la creació d’un Centre de Distribució d’Aliments Imprimir Correu-e
(06.02.13) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, i el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per posar en marxa al municipi un centre de distribució d’aliments (CDA). A l’acte també hi ha assistit la regidora d’Acció Social i Ciutadania, Sandra Pibernat; i la presidenta de Càritas Baix Ter, Marina de Quintana.

La finalitat d’aquest nou servei serà la de pal·liar, en la mesura del possible, les necessitats bàsiques alimentàries de la població més vulnerable. Es tracta d’un recurs adreçat a les persones i a les famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir de manera adequada les seves necessitats d’alimentació.

D'esquerra a dreta, Marina de Quintana, Ramon Barnera, Jordi Cordon (alcalde) i Sandra Pibernat.El centre estarà gestionat per Càritas Baix Ter, que des de fa anys treballa per ajudar a cobrir aquesta demanda cada vegada més creixent. Davant aquesta realitat, l'Ajuntament, els serveis socials i Càritas han treballat conjuntament per fer realitat la implantació d’un centre de distribució d’aliments a Torroella de Montgrí, des d’on es prestarà servei als municipis de la zona del Baix Ter. El centre s’emplaçarà en un local del carrer Sant Antoni que en aquests moments s’està condicionant.

Les persones interessades s'hauran d’adreçar als Serveis Socials, on es valorarà la seva situació econòmica i social i es determinarà si han de ser beneficiàries d'aquest ajut. S’establiran uns barems sobre quines famílies ho necessiten més, quins aliments es podran endur i si n'han de pagar una part o no.

L’Ajuntament aportarà per a l’any 2013 un total de 10.000 euros per a la compra d’aliments i 5.000 per a les despeses derivades del funcionament del servei. En cas que els 10.000 euros no s’esgotessin en la seva totalitat, l’Ajuntament destinarà la diferència a temes de solidaritat.

El projecte de CDA s’ha implantat a diversos municipis de les comarques gironines, atenent a criteris de població, representativitat territorial, problemàtica social, interès i coresponsabilitat dels seus ajuntament i entitats socials. En aquest projecte hi col•laboren la Diputació de Girona, el Departament d’Acció Social i Ciutadania, la Fundació Privada Banc d’Aliments i l’Obra Social La Caixa.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit