• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Es constitueix la Comunitat d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter
Es constitueix la Comunitat d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter Imprimir Correu-e

(08.07.10) L’Auditori del Museu de la Mediterrània va acollir el dimecres 8 de juliol la Junta General de constitució de la Comunitat d’Usuaris d’Aigües dels Aqüífers del Baix Ter, un ens en el qual hi seran representats prop d’una quarantena de municipis, juntament amb els titulars de drets per utilitzar aigua de l'aqüífer com són les diferents comunitats de regants, industrials o particulars.

En aquesta reunió es van prendre diferents acords, entre els quals hi havia la creació d’una comissió encarregada de la redacció dels projectes d'estatuts i reglament pel qual s'ha de regir aquest ens. Un cop estiguin fets es trametran a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal que els aprovi definitivament. A partir d’aquest moment, la comunitat d’usuaris estarà plenament operativa.

La creació de la comunitat d'usuaris d’aigua (CUA) ha estat promoguda per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i és una de les conseqüències de l'episodi de sequera que es va viure la primavera de 2008, i que va fer entrar en excepcionalitat 2 la conca del Ter. Com a primer pas per arribar a la seva constitució, l'Ajuntament va promoure una declaració institucional on es defensava la implicació del món local a la gestió de l'aigua de l'aqüífer del Baix Ter. Aquest document va ser subscrit per la majoria de municipis que s’hi abasteixen.

La CUA del Baix Ter serà la primera de les comarques Gironines i una de les poques que hi ha a Catalunya. Gràcies a aquest ens, els ajuntaments, empreses i particulars amb dret a utilitzar un determinat cabal d’aigua amb caràcter col•lectiu, podran implicar-se en la gestió dels problemes de l'aqüífer en aquest àmbit. Entre d'altres, els objectius de la nova entitat seran els de promoure l'ús racional de l'aigua per solucionar la sobreexplotació, la recàrrega, la contaminació i la intrusió marina que pateix el Ter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit