• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella fa una aposta estratègica per millorar el transport públic i la connexió amb les principals xarxes viàries
Torroella fa una aposta estratègica per millorar el transport públic i la connexió amb les principals xarxes viàries Imprimir Correu-e

(8.4.10) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí considera fonamental per al futur del municipi la millora de les comunicacions viàries i de la xarxa de transport públic. Aquests dos aspectes es consideren estratègics per al desenvolupament socio-econòmic local, però també per a la zona del Baix Ter, que malgrat el seu potencial i creixement de població pateix notables mancances. El Ple aprovarà aquest vespre la modificació puntual del pla general per construir una estació d’autobusos al tram final de l’aparcament de la carretera de l’Estartit i les al·legacions al Pla Territorial de les Comarques Gironines, on es reivindica, entre d’altres, una millora de la carretera de Gualta a La Pera.

Per bé que en l’àmbit del transport públic s’ha millorat sensiblement gràcies a un recent augment del número de línies i freqüències de pas, es considera necessari fer un salt de qualitat i preparar el municipi de cara al futur, amb l’objectiu que la mobilitat sostenible sigui una realitat sòlida i representi una veritable alternativa a l’ús dels vehicles particulars. En aquest sentit, el Ple municipal aprovarà demà una modificació del pla general amb l’objectiu de preveure la construcció d’una estació d’autobusos al tram final de l’aparcament de la carretera de l’Estartit.

El nou equipament, a banda de representar una millorar des del punt de vista d’ordenació urbanística, atès que permetrà eliminar l’actual parada del giratori del Lledoner, farà que el municipi estigui preparat per vincular-lo amb les grans infraestructures de transport públic del país. Cal tenir en compte que la construcció de la línia d’alta velocitat ferroviària desplaçarà bona part del trànsit de mitja i llarga distància de l’actual estació de Flaçà a Girona o Figueres. Resulta necessari, per tant, posar les bases per a garantir una millor connectivitat dels territoris a la nova estació intermodal de manera que s’asseguri la connexió a les principals xarxes de transport internacional. D’altra banda, també s’ha de tenir en compte que està previst construir un nou accés a l’AP7 a la zona de Medinyà, fet que millorarà la connectivitat i reduirà el temps de desplaçament des de Torroella.

Segons l’alcalde, Josep Maria Rufí, «aquesta nova situació comportarà una reestructuració de les línies regulars de viatgers al territori i requerirà de disposar de centres de recepció suficients, per la qual cosa és imprescindible poder disposar a mig termini d’una estació d’autobusos adequada a les noves necessitats.» Rufí argumenta que representarà una millora per al dia a dia del conjunt de la població, però també servirà per oferir noves alternatives al desenvolupament turístic del municipi.

Millorar la connectivitat als grans eixos viaris
La millora de l’oferta de transport públic ha d’anar lligada, necessàriament, a una millora de la xarxa de carreteres que enllaça el municipi amb els grans eixos viaris del territori. Aquesta és una mancança històrica que també afecta el conjunt del Baix Ter. Els principals accessos a Torroella de Montgrí i l’Estartit estan configurats per carreteres estretes, amb moltes deficiències de traçat i força insegures, la qual cosa condiciona els temps de transport públic i privat, que són extremadament lents i poc competitius.

Per garantir una correcta connectivitat es considera imprescindible millorar el tram que va des de Gualta a la Pera passant per Parlavà i Rupià, i enllaça amb la carreta de Girona a Palamós. Aquesta és una de les peticions que es formulen en el plec d’al·legacions al Pla territorial parcial de les comarques gironines que el Ple aprovarà demà. En el mateix document es considera adequada la circumval·lació sud de Torroella i d’Ullà que discorre entre les àrees urbanes i el riu Ter, per obtenir una correcta mobilitat, ja que permet el pas del trànsit per l’exterior dels les àrees urbanes.

En les al·legacions també es reitera el suport a l’alternativa sud de la variant de la C-31, com ja es va fer en el tràmit de l’exposició al públic del projecte. Es considera que aquesta opció permet mantenir aquesta relació amb el riu i evitar l’impacte directe sobre les persones Amb tot, es proposen un seguit de modificacions en el traçat i els enllaços per minimitzar els efectes negatius que pot comportar sobre la plana agrícola.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit