• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Finalitzen els treballs de restauració del Castell del Montgrí
Finalitzen els treballs de restauració del Castell del Montgrí Imprimir Correu-e

Retirada dels sediments extrets de la cisterna(17.11.09) L'Ajuntament de Torroella del Montgrí i la Diputació de Girona han presentat aquest matí les obres, ja acabades, de consolidació i neteja del castell del Montgrí, i de restauració de la cisterna externa. Els treballs, que es van iniciar al mes de juny, han tingut un cost total de 125.000 euros, 70.000 dels quals els ha aportat la Diputació a través del Pla de Monuments.

El projecte de retauracuió del conjunt arquitectònic ha estat elaborat peel Servei de Monuments de la Diputació i s'ha centrat en diversos àmbits. D'una banda, s'han rehabilitat els elements que s'havien degradat pel pas del temps (extracció de vegetació de les parets, rejuntat de murs, cosit de fissures, reposició dels parallamps), i de l'altra, s'han introduït mesures de seguretat (baranes i escales). A tot això, s'hi suma l'adequació i restauració de la cisterna externa d'aigua de pluja, i la introducció d'elements de senyalització del castell, la cisterna i la pedrera.

El castell del Montgrí és una fortificació militar bastida entre els anys 1294 i 1304 per ordre del comte-rei Jaume II. El seu objectiu era edificar un punt de control i vigilància que donés suport a les iniciatives reials contra el comtat d'Empúries, amb el qual la monarquia estava en conflicte. Les obres, però, es van interrompre aviat, tot just quan ja s'havien bastit les torres i murs de la fortificació, a causa de la consolidació del poder del comtat de Barcelona, la qual cosa feia innecessària la fortalesa.

Nova senyalització informativaDurant la presentació de les obres, l'alcalde, Josep Maria Rufí, ha explicat que l'edifici ja va ser als anys vuitanta a través del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, i que els treballs que s'han fet ara permetran augmentar-ne la seguretat durant les visites i donar a conèixer l'existència, mitjançant la nova senyalització, de la cisterna externa i de les pedreres.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit