• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Ens adherim al 25è aniversari del programa europeu LIFE
Ens adherim al 25è aniversari del programa europeu LIFE Imprimir Correu-e

(29.09.17) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí s’ha volgut adherir a la celebració del 25è aniversari del programa LIFE fent una petita aportació a la divulgació d’aquest important programa europeu destinat a finançar projectes mediambientals. L’acció commemorativa es concreta en la reproducció a gran escala del logotip oficial dels 25 anys en una de les casetes de serveis elèctrics de l’antiga urbanització de la Pletera, que s'està desurbanitzant i restaurant amb el suport del LIFE.

Amb aquesta intervenció es pretén que els visitants de l’espai relacionin la recuperació de les maresmes de la Pletera al programa europeu LIFE. També vol fer memòria i destacar el paper determinant que està tenint el LIFE en la recuperació dels sistemes litorals de Torroella de Montgrí, de l'Estartit i dels aiguamolls del Baix Ter, ja que des del 1999, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha pogut tirar endavant 3 projectes finançats a través d'aquest programa:

  • LIFE TER VELL-PLETERA «Restauració i ordenació de llacunes i sistemes costaners del Baix Ter (1999-2003)»
  • LIFE EMYSTER «Recuperació de l'hàbitat d'amfibis i Emys orbicularis al Baix Ter (2005-2008)»
  • LIFE PLETERA «Desurbanització y recuperació de la funcionalitat ecològica en els sistemes costaners de la Pletera (2014-2018)»

El programa LIFE es va aprovar el 21 de maig de 1992 i és l'únic instrument financer de la Unió Europea per finançar projectes de conservació i desenvolupament de la política comunitària en matèria de medi ambient. Està gestionat per la Comissió Europea i des de la seva posada en marxa ha subvencionat més de 3.500 projectes, molts d'ells adreçats a conservar la biodiversitat, les espècies i el hàbitats de la Xarxa Natura 2000.

La reproducció del logotip en grans dimensions s'ha fet amb la col·laboració d’alumnes de l’Institut Montgrí que participen en el projecte INDI d’Art Participatiu per a Joves. Aquest programa s’organitza des del Museu de la Mediterrània i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb la col·laboració del mateix institut. El projecte INDI aposta per una creació menys personalista basada en el treball en grup i la participació, a l’entorn dels i les joves adolescents i la creació contemporània. Durant el curs passat, una de les accions del projecte INDI va ser una intervenció artística a la Pletera, que es va presentar el 20 de maig a la caseta del sector nord.

El logotip es presentarà públicament el proper dissabte 30 de setembre, a partir de les 11.30 h, en el marc de la primera intervenció artística del segon cicle d’intervencions a la caseta de serveis elèctrics que promouen el col·lectiu local BUIT i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona. El nou cicle arrenca amb l'artista italiana Barbara Cardella (Viareggio, 1989).

En acabar la intervenció artística, el biòleg Xavier Quintana, director científic del Life Pletera farà una explicació de les actuacions i aportacions que ha fet el programa europeu LIFE a la recuperació dels sistemes litorals del Baix Ter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit