• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El Servei Català de Trànsit aplicarà aquest estiu un pla pilot de mesures per reduir les retencions al pont de Torroella de Montgrí
El Servei Català de Trànsit aplicarà aquest estiu un pla pilot de mesures per reduir les retencions al pont de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(17.03.17) El Servei Català de Trànsit (SCT) implementarà aquest estiu diferents mesures per atenuar les retencions que es produeixen durant la temporada alta a l'entrada de Torroella de Montgrí. Així ho ha confirmat aquest matí Jan Peña, responsable de Gestió de Trànsit del SCT, que ha participat a l'Ajuntament en una reunió de treball per tractar personalment les diferents opcions que s'estan estudiant. A la trobada també hi han assistit Núria Gómez, cap de l'SCT a Girona i Eva Revilla, cap de secció de Seguretat Viària de l'SCT a Girona, així com un responsable de Trànsit dels Mossos d'Esquadra. Per part de l'Ajuntament, hi han participat l'alcalde, Josep Maria Rufí; el primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí; el regidor de Mobilitat, Josep Martinoy i el Cap de la Policia Local, Vicenç Montero.

Les mesures tindran un caràcter provisional i es limitaran temporalment als moments de més intensitat de trànsit. L'estratègia per aconseguir els objectius proposats passa per actuar a nivell d'informació i senyalització viària. Es vol evitar que el trànsit de pas que prové de la Costa Brava Sud i va cap a l'Alt Empordà, hagi de passar pel centre de Torroella. En aquest sentit, es senyalitzaran vies alternatives amb una distància suficient perquè els conductors puguin seguir els seus desplaçaments sense haver de patir les retencions del pont del Ter a l'accés sud de Torroella.  El dispositiu es podrà complementar amb una millora de la informació que es pot canalitzar via GPS i a través dels mitjans de difusió de la xarxa del Servei Català de Trànsit.

Amb aquesta iniciativa, es dóna resposta a les peticions que l'equip de govern va fer, el setembre, a la direcció general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat i, el desembre, al Servei Català de Trànsit (SCT). En aquelles reunions, també es va reclamar la millora urgent de les connexions del municipi amb les principals xarxes viàries de l'entorn. Això comporta, implícitament, posar fi a les greus i històriques deficiències de seguretat que presenten dues rutes molt transitades i amb elevada sinistralitat del Baix Ter, i millorar l'accessibilitat a Torroella els mesos d'estiu.

Des de l'Ajuntament es valora molt positivament aquest anunci i es confia que les mesures proposades ajudaran a reduir les retencions, una prioritat per millorar tant la mobilitat dels veïns i veïnes, com la dels visitants.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit