• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Al mosquit tigre, ni aigua
Al mosquit tigre, ni aigua Imprimir Correu-e

(10.08.16) Ara és el millor moment per fer la prevenció del mosquit tigre. Després d’un llarg període de temps anticiclònic amb una marcada sequera, molt probablement durant les properes setmanes es vagin succeint episodis de tempestes, la qual cosa propiciarà una gran eclosió de larves i proliferació del mosquit tigre.

El model urbanístic dominant a la demarcació de Girona és molt propici per la proliferació de llocs de cria de mosquit tigre, com ara són les urbanitzacions amb cases enjardinades o els pobles amb horts propers, les parcel·les sense construir que poden tenir deixalles, etc.

La presència del mosquit és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest any, a més, s’afegeix la possibilitat de que arribin viatgers que siguin portadors d’algun virus. Cal saber que el mosquit tigre potencialment en pot ser transmissor. Per tot això, i sense ser alarmistes, cal minimitzar riscos i aplicar les mesures preventives recomanades, que són la millor manera de controlar al mosquit tigre.

Es tracta d'una problemàtica força diferent a la dels mosquits tradicionals, perquè la major part de les larves es desenvolupen en aigües que estan en petits recipients, dins dels habitatges o propietats privades. Això les deixa fora de l'abast del control per part de l'administració, que s'ocupa dels mosquits autòctons a la via pública o als espais naturals on poden proliferar.

Per això, en el control del mosquit tigre una part molt important de la feina l'hem de fer els mateixos ciutadans, suprimint aquests recipients amb aigua a les seves llars. Una acció molt senzilla que repercutirà en un alleujament a les nostres llars i a la dels veïns.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Quan és adult fa entre 2 mm i 10 mm. Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Més informació:

- Fulletó de la Generalitat sobre la campanya de prevenció del mosquit tigre http://goo.gl/GvqWNq
- Pàgina web del Programa de Vigilància del Mosquit Tigre http://www.mosquitigregirona.cat
- Aplicació "Tigatrapp" per a telèfons mòbils i tauletes, una eina per combatre el mosquit tigre.  http://goo.gl/j3wdhx 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit