• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El Trampolí vol arrelar-se al Baix Ter i obre una botiga solidària a Torroella de Montgrí
El Trampolí vol arrelar-se al Baix Ter i obre una botiga solidària a Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e
(05.07.2016) L'Associació El Trampolí, dedicada des del 2000 a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica del Baix Empordà, ha obert a Torroella de Montgrí la segona botiga solidària del seu projecte formatiu i d'integració laboral. Es tracta d'un espai de més de 120 m2 situat a la plaça d'Espanya, número 3, on es poden trobar tot tipus d’articles, nous o usats —roba, llibres, joguines, articles de decoració, —fruit de  donacions de particulars i empreses. Per bé que va obrir les portes l'1 de juliol, aquest dijous 7 de juliol, a les 17 h, tindrà lloc l'acte formal d'inauguració adreçat a tota la població i a col·laboradors de l'entitat.
 
La primera botiga de l'entitat, que porta per nom El Racó del Trampolí, té 700 m2 i es va obrir el 20 de novembre de 2014 a la Bisbal d'Empordà, on l'associació hi té la seva seu. Durant aquests anys de funcionament, ha arrelat amb força entre la població i ha consolidat un model d'activitat sostenible econòmicament i amb un gran retorn en termes socials. La botiga s'ha convertit en alguna cosa més que una botiga, ja que ha volgut ser, des del primer dia, un punt de trobada i una expressió pràctica dels objectius de l'entitat.
 
 
Ara els seus responsables han volgut fer un pas més en el desplegament territorial per la comarca i per això han obert una segona botiga a Torroella de Montgrí. L'objectiu és el mateix del primer centre, esdevenir un espai d'oportunitats per a les persones amb discapacitat i funcionar com a instrument de sensibilització que acosti la realitat d'aquest col·lectiu a la població general. La botiga estarà oberta de dilluns a dissabte, de 9h a 13h i de 17h a 20h, i serà atesa per personal contractat, tot i que els usuaris del Trampolí col·laboraran activament en el seu funcionament.
 
Segons Maite Cobos, directora del Trampolí, amb la botiga es vol reforçar la vinculació de l'entitat amb l'àmbit del Baix Ter, d'on provenen alguns dels usuaris de l'associació. Des dels seus inicis, El Trampolí ha tingut més presència i activitat cap al sector sud del Baix Empordà. No obstant això, Cobos reconeix que d'un temps cap aquí, hi ha diversos establiments i empreses que estan col·laborant molt activament i desinteressadament amb l'entitat. És per aquest motiu que la nova botiga també serà una eina per reforçar les sinèrgies que ja s'han iniciat en aquest sector de la comarca. 
 
 
L’Associació El Trampolí va néixer a la Bisbal l’any 2000 fruit de la necessitat que observaven germans i amics de persones amb discapacitat psíquica, de donar a aquest col·lectiu eines per ajudar-los a integrar-se plenament i buscar respostes satisfactòries en tots els àmbits del seu projecte de vida. Les persones amb discapacitat intel·lectual es troben, en acabar l’etapa d’escolarització, abocades a nombroses dificultats, ja que no poden accedir al mercat de treball ordinari. A més, la complicació de la seva inserció en la societat sovint acaba reduint el seu cercle als familiars més íntims.
 
Amb més de 60 usuaris inscrits actualment, El Trampolí és un centre pioner a Europa que col·labora amb entitats d’àmbit nacional i internacional, compartint  metodologies de treball i experiències. Per poder continuar amb la seva tasca social, s'esforça dia a dia per treballar la via de l’autofinançament. Per a dur a terme els seus objectius, l’entitat ofereix diferents serveis: Centre Creatiu Especial, Servei de Teràpia Ocupacional (STO), Servei de Llar de Residència, Menjador i la botiga El Racó del Trampolí. A part, fa importants tasques de sensibilització i organitza una gran quantitat d'activitats lúdiques i culturals. Exceptuant el pis tutelat i el menjador (STO), intenta oferir el màxim d’activitats gratuïtes als usuaris, fet que suposa un esforç diari per a autofinançar-se mitjançant activitats com venta de magdalenes, botiga de segona mà i diferents actes benèfics.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit