• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Eulàlia Aldrich guanya el concurs per escollir la imatge identificativa de la Festa Major de Sant Genís
Eulàlia Aldrich guanya el concurs per escollir la imatge identificativa de la Festa Major de Sant Genís Imprimir Correu-e

(01.07.16) Eulàlia Aldrich Corredor, de Monells, ha estat la guanyadora del Concurs d'idees per escollir la imatge identificativa de la Festa Major de Sant Genís de Torroella de Montgrí. La seva proposta va ser la que va obtenir més vots durant la fase de votació popular que va tenir lloc entre el 17 i el 27 de juny a la Capella de Sant Antoni.

El treball guanyador parteix de l’element segurament més representatiu i distintiu del municipi, el castell del Montgrí. No obstant això, defuig la seva reproducció habitual i aposta per una important simplificació, que el fa molt versàtil i vistós. S’ha construït composant i modelant les formes de l'edifici per tal de convertir-lo en un segell on cadascú en pot fer la seva pròpia interpretació, on els merlets es poden transformar en banderetes de festa major, en trompetes o en focs artificials. La marca consta del color vermell, evocant a la festa, la calidesa, l’energia i el foc; és un color que té una alta visibilitat, i això farà que la composició sigui fàcilment distingible. Es complementa amb la serietat del gris, que li dóna elegància i li aporta fermesa i estabilitat.

El concurs s'emmarca en la voluntat de l'Ajuntament de millorar la projecció i difusió de la Festa Major de Sant Genís, reforçant-ne la seva imatge com un període de l'any amb personalitat pròpia, durant el qual es cristal·litza, en gran manera, l'expressió cívica i cultural de la vila. També es vol potenciar els seus valors com a element de projecció exterior i de dinamització en àmbits on la vila excel·leix, com són els de la cultura, la música i les arts escèniques. Amb aquesta finalitat es considera de molta utilitat disposar d'una identitat visual pròpia que englobi el concepte de la festa major, des del seu vessant més institucional, al més etnològic i festiu. Aquesta identitat visual ha d'ajudar a construir una marca que reforci el caràcter d'aparador i de dinamitzador cultural i cívic de Torroella de Montgrí. L’Ajuntament vol reforçar el nom "Sant Genís" com a element identificatiu i distintiu de la Festa Major de Torroella de Montgrí. L’objectiu és que, a llarg termini, el nom Sant Genís o Festa Major de Sant Genís pugui identificar ràpidament la Festa Major de Torroella de Montgrí, fins i tot en absència del topònim “Torroella de Montgrí”.

El premi a la guanyadora s'ha fet avui al vespre a la Capella de Sant Antoni, coincidint amb la inauguració de la l’Exposició de final de curs dels alumnes de l'Aula d'Arts Plàstiques. La guanyadora, al centre de la imatge, entre Núria Bosch, regidora de Cultura i Festes, i l'alcalde, Jordi Cordon.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit