• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Els alumnes del Servei d’Intervenció Educativa de Càritas estrenen obra divendres, al Cine Petit
Els alumnes del Servei d’Intervenció Educativa de Càritas estrenen obra divendres, al Cine Petit Imprimir Correu-e

(28.06.16) Els alumnes de primària del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) de Càritas Baix Ter representaran aquest divendres 1 de juliol, a les 17 h, al Cine Petit de Torroella de Montgrí, l'obra de teatre La Rateta que escombrava l'escaleta. Es tracta d'una adaptació del text clàssic, que els alumnes, amb la coordinació de les monitores del servei, han preparat durant tot el curs. Cal destacar que tant el decorat com els complements de vestuari també han anat a càrrec dels mateixos alumnes i s'han elaborat amb material reciclat -cartons, pintures, etc.- que tenia al SIE.

La Rateta que escombrava l'escaleta és una obra que han estat treballant durant el curs per poder incidir en habilitats com l'atenció i la concentració, el treball en grup, les relacions interpersonals, la comprensió lectora i la memorització i l'expressió oral i la corporal. A més, el text no ha estat escollit a l'atzar, ja que parla sobre la importància de conèixer com són les persones i no tant com vesteixen o com parlen. Segons els responsables del projecte, actualment vivim en un món on es dóna molt de valor a lo material i extern, a la imatge que projectem cap als altres i sense quasi adonar-nos ens oblidem d'allò més important que són els sentiments, les persones en essència i moltes vegades aquelles que més tenen a dins són les que més desapercebudes passen. Per aquest motiu, a partir d'aquesta obra han volgut transmetre el missatge que és més important donar valor al que som de veritat i no pas a allò exterior.

És la segona representació teatral que programa el SIE després de l'exitosa experiència de l'any passat. En acabar la representació hi haurà un petit pica-pica.

Suport social i educatiu

El SIE ofereix suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar desfavorit. Actualment, el servei es presta a les escoles de Torroella de Montgrí, l'Estartit i Verges. Es tracta d’un recurs complementari a l’escola, en el qual es treballen els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per a facilitar el procés d’aprenentatge i de socialització dels alumnes. També es pretén reforçar la seva autoestima. Aquesta activitat es pot realitzar gràcies a l’esforç de voluntaris i  voluntàries  que dediquen una hora i mitja setmanal a aquests infants i joves. Són les escoles, principalment, les que deriven els alumnes a l'inici de curs, tot i que també n'hi arriben derivats de Serveis Socials.

El SIE combina les activitats en petits grups (1 adult amb 2-3 nanos) i també tot el grup classe. Es fa un treball a tres bandes:

         -Amb el/la nen/a: a través d’activitats que fomenten el treball en grup, dinàmiques, jocs de taula, deures...
         -Amb la família: a través d’entrevistes individuals amb la tècnica de referència, a través del treball grupal entre les famílies i l’equip del SIE, participació al SIE en algunes activitats...
         -Amb les escoles i els Serveis Socials: imprescindible per poder fer un treball i seguiment adequat de cada cas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit