• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Tot a punt per a la gran festa local de la donació de sang, aquest dissabte, a l’Espai Ter
Tot a punt per a la gran festa local de la donació de sang, aquest dissabte, a l’Espai Ter Imprimir Correu-e

(12.11.15) Torroella de Montgrí i l'Estartit es preparen perviure intensament a la gran festa de la donació de sang, aquest dissabte 14 de novembre a l'Espai Ter. El teixit associatiu i comercial s'ha abocat de ple amb la III Marató de Donació de Sang que organitza la delegació a Torroella de Montgrí i l'Estartit de l'Associació de Donants de Sang de Girona. Gràcies a aquesta àmplia implicació cívica, la iniciativa comptarà amb més de cinquanta activitats de dinamització que reforçaran el seu caràcter participatiu i animaran una jornada que s’espera serà històrica pel que fa a participació i volum de donacions.

Segons els organitzadors: «El nostre municipi té l’experiència de dues maratons dedicades a la donació de sang, la del 2009 amb 305 donacions i la del 2012 amb 410 donacions. La implicació de tot el municipi va ser molt important en les dues edicions precedents. Entitats, empreses, comerços, persones a títol individual, ajuntament, etc. van fer un pas endavant per tal que les dues maratons fossin un èxit de participació a tots els nivells.  Aquests precedents ens fan ser optimistes amb la marató d’enguany, i ens fan estar segurs que tothom estarà a l’alçada. Per tot plegat, aquest any ens hem proposat arribar i superar, si es pot, les 500 donacions.»

La donació de sang implica moltes coses en un sol acte, com a mínim tres: és un acte lliure que fem sense tenir-ne cap obligació o necessitat directe, ho fem lliurement pel simple desig d’ajudar els altres; és una acte generós envers els altres i que té una conseqüència directe en la nostre societat; és una acció responsable que millora el nostre entorn.

Torroella de Montgrí és un dels municipis de la demarcació de Girona amb un índex de donació de sang més elevat. La donació de sang a Catalunya continua essent bàsica i fonamental perquè el sistema sanitari continuï funcionant de forma adient.

Per què fer una marató de sang?

El model organitzatiu de donació de sang al nostre país se sustenta a partir de la xarxa de voluntariat que hi ha a molts pobles i ciutats. L’Associació de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració imprescindible de la Creu Roja, conformen un equip que fa possible l’abastament de sang al sistema sanitari. Aquest sistema no tindria cap sentit sense els donants que amb el seu gest, donen, per mantenir els nivells d’abastament del Banc de Sang.

Cal dir que per a la organització de la Marató es compta amb el suport de tres entitats locals que han format part de l’equip de motor del projecte: Activa’t Torroella, Fundació Oncolliga Girona i Associació Contra el Càncer.

Les reserves de sang han d’estar sempre a un nivell adequat per fer front a les necessitats del sistema sanitari. És per aquest motiu que cal estar amatents als nivells de reserves. Cada dia els hospitals i clíniques necessiten bosses de sang per atendre els pacients, i no només en casos d’emergència. A Catalunya es necessiten 1000 bosses de sang cada dia.

Tenint en compte aquestes dades, organitzar una marató de donació de sang a té un triple objectiu:

1.       Informar i conscienciar la població de la importància de la donació de sang.

2.       Implicar, informar i conscienciar els alumnes dels centres educatius del municipi de la importància de la donació de sang (6è de primària i 2n de Batxillerat).

3.       Aconseguir el màxim nombre de donacions de sang durant el dia de la marató.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit