• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Es crearà una comissió municipal de seguiment de les obres de millora del port de l’Estartit
Es crearà una comissió municipal de seguiment de les obres de millora del port de l’Estartit Imprimir Correu-e

(20.10.15) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'EMD de l'Estartit, Ports de la Generalitat i Club Nàutic Estartit crearan una comissió de seguiment de les obres de millora del port de l'Estartit. Els treballs comportaran un important dispositiu i moviment de maquinària pesada. Per això, un dels objectius de la comissió serà el d'avaluar el desenvolupament dels treballs, per tal de minimitzar la incidència a la via pública i fer compatible la seva execució amb el dia a dia del nucli. Aquest matí s'ha celebrat una reunió prèvia de coordinació per avaluar l’inici de les obres i tractar la creació de la comissió de seguiment. Hi han participat l’alcalde, Jordi Cordon; la regidora d’Urbanisme, Sandra Bartomeus; el president de l’EMD, Genís Dalmau i tècnics municipals de les diferents àrees implicades en el projecte, a banda del director del Club Nàutic Estartit, Eugeni Figa, i representants de l’empresa adjudicatària de les obres, l’UTE Dragados–Rubau Tarrés. La primera reunió de la comissió de seguiment es convocarà d’aquí a quinze dies.

D'esquerra a dreta, Sandra Bartomeus, regidora d'Urbanisme i Medi Ambient; l'alcalde, Jordi Cordon, i Eugeni Figa, director del CNE.

El projecte de millora es va iniciar, formalment, ahir al matí amb la realització de l'acta de replanteig sobre el terreny, de manera que ja poden començar els treballs in situ. La renovació del port de l'Estartit va a càrrec del Club Nàutic Estartit i s'executa en el marc de la renovació de la concessió per a la gestió i explotació de la dàrsena esportiva. El CNE mantenia aquesta activitat des de l'any 1973, i l'any passat la Generalitat va tornar-li a concedir pel termini de 30 anys, prorrogables en 5 més, fins al 2049. L'adjudicació de la concessió, que es va signar formalment el 27 de maig de 2014, comportava un compromís d'executar un volum important de millores en la infraestructura, que l'operador es comprometia a dur a terme abans de l'any 2017.

Dotze milions d’euros en tres anys

Segons Ports de les Generalitat, el Club Nàutic Estartit va presentar un projecte capdavanter, que preveu adaptar la dàrsena esportiva al canvi climàtic, fer unes instal·lacions amb una gestió ambiental integral, optimitzar els serveis oferts als usuaris, connectar millor el port esportiu amb el teixit urbà, millorar la mobilitat i l’accessibilitat i implementar mesures d’estalvi energètic. El projecte suposarà una inversió per part del  CNE de 12 milions d’euros i es durà a terme en tres fases, d’octubre a juny, per tal que les obres no interfereixen durant la temporada alta.

La primera fase que ja s’ha iniciat i finalitzarà al juny de 2015 comprèn l’ampliació del dic i del contradic cap a l’interior, on es crearan zones de passeig per a vianants a Garbí  i a Llevant, així com un mirador. També s’ampliarà el moll Central on s’hi faran un edifici de serveis i un edifici per al centre de descoberta.

La segona part del projecte anirà d’octubre de 2015 a juny de 2016. Aquesta fase preveu la construcció de dos molls que acolliran l’edifici de l’Escola de vela, una rampa per a l’avarada de les embarcacions de l’Escola i una nova estació de carburant. També es crearà un nou accés a la zona tècnica.

La tercera fase d’octubre de 2016 a juny de 2017 preveu millorar les infraestructures existents a la dàrsena interior: el moll de ribera, les passarel·les fixes i l’edifici seu social del Club. El moll de Ribera i les passarel·les fixes de la dàrsena interior s’adaptaran per al canvi climàtic. Així mateix, l’entorn de la dàrsena interior es reordenarà i urbanitzarà.

Més informació sobre el projecte [+]
Vídeo 3D del projecte de renovació de la concessió portuària del CNE

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit