• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’alcalde qualifica d’”emergència” la problemàtica que afecta el passeig dels Griells i exigirà a l’Estat que hi actuï urgentment
L’alcalde qualifica d’”emergència” la problemàtica que afecta el passeig dels Griells i exigirà a l’Estat que hi actuï urgentment Imprimir Correu-e

(16.08.15) L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, s’ha compromès a reclamar amb la màxima fermesa i determinació davant de l’Estat una solució definitiva que aturi el retrocés accelerat que pateix la platja del Griells. Cordon, juntament el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, i d’altres representants municipals, ha participat aquest matí en la manifestació organitzada pels veïns amb l’objectiu de visualitzar la greu problemàtica que des de fa temps afecta aquest tram de platja. En el decurs de la concentració, els veïns, que s’han organitzat en plataforma per vehicular les seves reivindicacions amb més força, han lliurat a l’alcalde 2.500 signatures recollides les darreres setmanes, en suport de les seves peticions.

La concentració s’ha iniciat a les 11 h , al costat de l’escala emplaçada al centre del passeig, amb els parlaments dels representants veïnals. En acabar les seves intervencions han cedit la paraula a l’alcalde, Jordi Cordon, que ha recordat totes les gestions que ha fet i farà l’Ajuntament en relació amb la problemàtica que des de fa temps afecta el passeig dels Griells. Entre d’altres coses, ha qualificat la situació d’”emergència”, arran de la perillositat que comporta al fet de no disposar de la protecció natural que representa la sorra de la platja quan hi ha llevantades. Ha reconegut davant dels assistents que altres anys l’Ajuntament hi posava sorra al juny i aquesta aguantava tota la temporada, cosa que ja no passa.

La desaparició de la platja i l’erosió de l’escullera s’estan agreujant acceleradament, i per això l’alcalde ha dit que cal actuar d’urgència, amb la prioritat de garantir la seguretat dels habitatges de primera línia. Per a Cordon, “el front comú que han formalitzat l’Ajuntament i els veïns per afrontar conjuntament la reivindicació davant de l’Estat, que és qui té competència per actuar en aquest àmbit, representa un punt d’inflexió que donarà més força a totes les gestions que es facin, tant en l’àmbit institucional, com polític”. Ha confirmat que el setembre es reunirà a Madrid amb els responsables del ministeri, a qui farà arribar un informe tècnic municipal, que ja s’està elaborant, sobre el retrocés de la platja i el deteriorament de l’escullera de protecció i del passeig. També lliurarà les 2.500 signatures que la plataforma veïnal ha lliurat aquest matí, en un acte simbòlic a la platja. L’alcalde i el president de l’EMD de l’Estartit han aprofitat per adherir-se a la reivindicació veïnal, i també han signat el document. Després dels parlaments i el lliurament de les signatures, els manifestants han recorregut a peu tot el passeig.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit