• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, participarà a l'acte central del centenari d'Emporion
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, participarà a l'acte central del centenari d'Emporion Imprimir Correu-e

 

(16.1.15) Demà dissabte 17 de gener, a les 19 h, a l'auditori del Museu de la Mediterrània, tindrà lloc l'acte central de celebració del centenari de la revista Emporion, de Torroella de Montgrí. L'acte estarà presentat i moderat per l'economista i politòleg torroellenc Xavier Ferrer, i comptarà amb la participació de Jaume Bassa, president de l'Associació Emporion; Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i Jordi Cordon, alcalde de Torroella de Montgrí.

Prèviament, a les 18.30 h està previst que els responsables de la publicació mostrin a la presidenta d'Òmium Cultural, Muriel Casals, l'exposició "Emporion 100 anys", que s'ha inaugurat aquest vespre a la Capella de Sant Antoni. En ella s'hi recull una mostra gràfica dels antecedents, de les tres èpoques de la revista i dels parèntesis forçats, al llarg de cent anys molt accidentats.

El primer número de la revista Emporion va sortir publicat l’1 de gener de 1915. Naixia després que els editors de les publicacions Mont-gris i Montgrí decidissin sumar esforços.

Cent anys després, l'1 de gener de 2015, s'ha publicat el número 97 de la 3a època, iniciada el 2005, en format digital i periodicitat mensual. Entre una data i l'altra, la revista n'ha passat de totes. Temps de joia i d'esperança, de dificultats i de persecució, de clausures obligades i de represes il·lusionades. També Torroella, en el mateix període, ha sofert alts i baixos polítics, econòmics i socials, ha viscut anys de progrés i anys de constricció.

Els promotors de la publicació han volgut que el número de gener de 2015 tingui aire de celebració i per això alguns membres del Consell de Redacció han dedicat els articles als orígens, al present o al futur desitjable de la publicació.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit