• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies (IM) Informeu-vos sobre les obres de consolidació de la mina d'aigua
(IM) Informeu-vos sobre les obres de consolidació de la mina d'aigua Imprimir Correu-e

Benvolguts/des,

Us informem que el proper dilluns 15 de setembre s’iniciarà la darrera fase dels treballs per consolidar i adequar la galeria subterrània d’aigua del Palau lo Mirador.

La previsió de durada de les obres és de quatre mesos, sempre que les condicions meteorològiques així ho permetin.

El canal, que va ser declarat com a bé cultural d’interès local (BCIL) el febrer de 2012, és un dels elements patrimonials més singulars i desconeguts del nucli històric.

Es tracta d’un canal artificial que recollia l’aigua dels torrents del Montgrí i la canalitzava cap a la vila per al seu aprofitament a través de diferents pous i fonts. És molt possible que sense aquesta deu mai s’hauria desenvolupat Torroella de Montgrí. La primera referència la trobem en un document de 1368. Va ser excavada a terra i les parets laterals dels seus murs estan formades per pedres de dimensions mitjanes ajuntades amb calç.
 
La mina es convertirà en un important recurs turístic local. Quan es completin les obres, es podran recórrer a peu uns 130 metres, distància que representa una cinquena part del seu recorregut total. Té el seu inici en una deu a l’exterior de la muralla i després de recórrer el passeig de l’Església acaba a la plaça de la Vila, on alimentava la font dels Gossos, que en aquesta època era l’única font pública de la qual es té constància.

Mentre es desenvolupin els treballs intentarem alterar el mínim possible el funcionament quotidià de la zona. Estem convençuts que l’esforç inversor que fem serà plenament beneficiós per al municipi.
Cordialment,

Jordi Cordon i Pulido
Alcalde


Torroella de Montgrí, 9 de setembre de 2014
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit