• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El XV Com Sona l’ESO porta un miler d’alumnes i el conjunt escènic més gran que mai s’hagi muntat a Torroella de Montgrí
El XV Com Sona l’ESO porta un miler d’alumnes i el conjunt escènic més gran que mai s’hagi muntat a Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(06.05.14) La celebració divendres a la nit (22 h, esplanada de l'Espai Ter) del gran concert central de la XV Trobada Com Sona l’ESO comportarà la instal·lació del conjunt escènic més gran que mai s’hagi muntat a Torroella de Montgrí. L’estructura, el muntatge de la qual es va iniciar ahir, estarà formada per una graderia d’uns 600 metres quadrats i 5 metres d’alçada, al centre de la qual hi haurà un escenari de 80 metres quadrats. A la graderia s’hi situaran 900 alumnes a diferents nivells i al centre hi actuaran els protagonistes principals de la cantata i el cos de ball. Tot plegat es reforçarà amb una pantalla que tindrà un superfície de 40 metres quadrats i estarà penjada per sobre de la graderia. A més, davant de l’escenari, a peu pla, hi haurà una banda integrada per 80 músics.

L’escenari es complementarà amb un equipament tècnic de so de 30.000 Wts, 110 micròfons, 80.000 wats de llums convencional i 12.000 Wts d’il·luminació en led. Per gestionar tot el muntatge tècnic hi treballaran mig centenars de tècnics.

A tot aquest desplegament, cal afegir l’equipament tècnic de vídeo, que estarà format per una unitat mòbil equipada amb 4 càmeres per a la realització de pantalles; una unitat mòbil equipament amb 7 càmeres per a l’enregistrament del contingut que apareixerà en un DVD. Així mateix hi haurà una unitat tècnica streaming per retransmetre en directe per Internet.

Aquestes dades permeten donar una idea de la gran dimensió que tindrà el concert, en el qual hi participaran un miler d’alumnes d’una quarantena instituts dels Països Catalans. La XV Trobada Com Sona l'ESO, que s’inicia demà dimecres i acabarà dissabte, és una de les concentracions extraescolars més multitudinàries que se celebren als Països Catalans. Es tracta d’una activitat educativa i musical en la qual hi participen una trentena d'instituts de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears, acompanyats d’un centenar de professors. La trobada, que es fa per primer cop a les comarques gironines, es desenvoluparà sota el títol «Qualsevol nit pot sortir el sol» i estarà basada en música catalana dels segles XX i XXI. L’espectacle, especialment concebut per a l’ocasió, té com a objectiu la defensa de l'escola pública i en català.

L'esdeveniment central a partir del qual s'articula el Com Sona l’ESO és el gran concert conjunt, que es farà el dia 9 a les 22 h a l’esplanada de l'Espai Ter, amb entrada gratuïta. Durant aquests dies, els joves, que estaran allotjats al càmping Castell Montgrí, a banda de preparar el concert, compartiran diferents activitats lúdiques i culturals, i tindran oportunitat de conèixer el nostre municipi.

Demà dimecres els alumnes faran els primers assajos i també s’ha programat una ballada de folc amb el grup Germà Negre, a la plaça de la Llevantina, a les 20 h (entrada lliure). A la nit, i exclusivament per als participants al Com Sona l’ESO es farà l’OFFestival, a la carpa del càmping, amb grups musicals formats per alumnes o exalumnes dels instituts que hi participen (Planetarium i Acció, de Torroella de Montgrí; Sklafit, de Benicàssim iEls Moniatos, de Cocentaina.). Dijous hi haurà més assajos, una paella gegant a la plaça John Lennon i a la tarda assaig general a l'escenari de Torroella. A partir de la mitjanit, els grups Teràpia de Shock i Malnom actuaran a la carpa del càmping en el marc de l’ONFestival, una activitat també exclusiva per al participants. El divendres s’ha programat una cercavila a les 20 h que sortirà de plaça de la Vila. Els alumnes soparan al pati de Can Quintana de pícnic i la cercavila els passarà a buscar per portar-los a la zona de l'Espai Ter on veuran ballar una sardana d'exhibició a càrrec de l'Agrupació Sardanista Continuïtat. Posteriorment tindrà lloc el gran concert.

Gran repercussió municipal
La trobada difícilment passarà desapercebuda a casa nostra. Cal tenir en compte que a banda dels alumnes i professors, la concentració també aplega un gran nombre de famílies, per la qual cosa el desenvolupament de l'activitat farà que aquests dies ens visiti moltíssima gent. Es tracta, doncs, d'una importantíssima activitat pedagògica que per al nostre municipi representa, també, una notable oportunitat de promoció exterior i de projecció de la forta vinculació que tenim amb el món de la cultura.

Aquesta trobada és el fruit de la iniciativa d’un grup de professors de música del País Valencià, que desenvolupant la seva tasca docent a Catalunya, les Illes Balears o el País Valencià, van decidir treure fora de l’institut el que treballaven a les aules i posar-ho en comú.

Any rere any el Com Sona l’ESO ha anat fent-se més gran, compta amb més activitats i també requereix més treball per part dels alumnes i dels docents que, malgrat el maltractament que pateix l’escola pública, encara tenen ganes de treballar dur per una educació de qualitat, especialment en una matèria, en ocasions menysvalorada, com pot ser la música.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit