• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Reunió del Consell directiu de l'AMI a Torroella de Montgrí
Reunió del Consell directiu de l'AMI a Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(20.03.14) Torroella de Montgrí va acollir ahir a la tarda, al Museu de la Mediterrània, la reunió del Consell directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquest òrgan està integrat per un alcalde de cadascuna de les comarques de Catalunya i es reuneix cada dos mesos en un municipi diferent.

En aquesta darrera reunió, presidida pel president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, es van tractar diversos temes d’actualitat de la associació entre els quals hi havia la presentació d’un informe encarregat per l’AMI a la SITAL (Secretaris, interventors i tresorers de les administracions locals) per la Independència, on es constata jurídicament la obligatorietat de que els ajuntaments facilitin el padró municipal per fer la consulta del 9 de novembre i el suport de l’AMI a l’ANC a la campanya «Signa un vot per la independència», entre d’altres d’actualitat.

Segons l’estudi encarregat per a la  sectorial SITAL  per la Independència es conclou que «s’han de cedir les dades del padró d’habitants a la Generalitat de Catalunya en el cas que ho sol·liciti davant una hipotètica consulta popular per via de referèndum, ja que ho legitima l’article 16.3 LRBRL, pel fet de tenir la Generalitat la competència en matèria de consultes populars».

Tot i això, l’informe afegeix que «la possibilitat de cessió del padró a la Generalitat de Catalunya és un debat innecessari, amb més càrrega política que no jurídica, atès que les dades necessàries per formar un hipotètic cens electoral català ja les té la Generalitat de Catalunya a través de l’institut d’Estadística de Catalunya». «L’article 52 de la llei 23/1998 – segueix el document- preveu que els Ajuntaments han de remetre a l’Institut d’Estadística de Catalunya, periòdicament i en suport informàtic, la informació del Padró Municipal d’Habitants».

SITAL per la Independència es la nova sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que aplega secretaris, interventors i tresorers d’administracions locals es va presentar en societat el passat 8 de febrer al claustre del Monestir de Sant Cugat del Vallès. Des del seu entorn professional, aquest col·lectiu treballa per assolir la independència de Catalunya i col·laborar en el disseny dels futurs governs locals de l’Estat català.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit