• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Comencen els treballs per fer visitable la Mina de Torroella de Montgrí
Comencen els treballs per fer visitable la Mina de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e
(16.1.14) Aquesta setmana han començat els treballs per consolidar i adequar Mina d'aigua de Torroella, que serà visitable parcialment a partir del proper estiu. El projecte de recuperació, que ara s'afrontarà, està dividit en tres fases. La primera, anomenada fase zero (15 metres lineals), és la de reforç i estabilització estructural; la fase 1, que també s'ha d'executar abans de l'estiu, suposa la reforma i condicionament dels primers 40 metres de mina. Els treballs actuals inclouen l'aplicació d'injeccions de resina expansiva per a la consolidació del terreny adjacent a la galeria. Per aquesta raó es realitzaran perforacions en superfície, motiu pel qual caldrà regular el trànsit puntualment en l'avinguda Lluís Companys, a l'alçada del Palau Lo Mirador.
 
El canal, que va ser declarat com a bé cultural d’interès local (BCIL) el febrer de 2012, és un dels elements patrimonials més singulars i desconeguts del nucli històric. Es tracta d’un canal artificial que recollia l’aigua dels torrents del Montgrí i la canalitzava cap a la vila per al seu aprofitament a través de diferents pous i fonts. És molt possible que sense aquesta deu mai s’hauria desenvolupat Torroella de Montgrí. La primera referència la trobem en un document de 1368. Va ser excavada a terra i les parets laterals dels seus murs estan formades per pedres de dimensions mitjanes ajuntades amb calç.
 
La mina es convertirà en un important recurs turístic local. Quan es completin les obres, es podran recórrer a peu uns 130 metres, distància que representa una cinquena part del seu recorregut total. Té el seu inici en una deu a l’exterior de la muralla i després de recórrer el passeig de l’Església acaba a la plaça de la Vila, on alimentava la font dels Gossos, que en aquesta època era l’única font pública de la qual es té constància.
 
 
 
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit