• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella s’afegeix als municipis que liquiden els impostos del tram estatal a l'Agència Tributària de Catalunya
Torroella s’afegeix als municipis que liquiden els impostos del tram estatal a l'Agència Tributària de Catalunya Imprimir Correu-e

(16.09.13) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha formalitzat el primer pagament d'impostos del tram estatal a l'Agència Tributària Catalaunya, enlloc de fer-ho directament a l'Agència Tributària de l'Estat. D'aquesta manera es dóna compliment a l'acord de Ple del mes de maig de 2013 pel qual es donava suport a la moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) sobre la sobirania fiscal. Aquesta moció va ser presentada al Ple de forma conjunta pels grups municipals de CiU, LEST, ERC, UPM i COET. Aquest fet simbòlic pretén posar de manifest la suficiència fiscal de Catalunya. En concret s’ha ingressat l’IRPF de les nòmines de juliol i agost i el corresponent a un lloguer municipal (un 110.000 euros).

L'acció s'emmarca en la campanya promoguda fa més d'un any per la Plataforma Diem Prou que aposta per aquesta "metodologia legal" amb l'esperança que, a llarg termini, sigui la Generalitat la que gestioni els tributs dels catalans i evitar així que acabin en la hisenda estatal, tal com passa ara, ja que l'Agència Tributària de Catalaunya no té competències per gestionar els impostos. L’AMI i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)  ja han adoptat com a objectiu propi el fet de potenciar aquest exercici entre els seus membres i entre la societat en general.

L’alcalde, Jordi Cordon, dóna molt valor a aquest gest simbòlic i per aquest motiu ha volgut anar personalment a la seu de l’Agència Tributària de Catalunya a Girona per tal de formalitzar aquest tràmit. Cordon està convençut que: «Cada cop seran més els ajuntament, particulars, empreses i entitats que seguiran aquesta via en resposta a la situació d'"asfíxia financera" a la qual l'administració de l'Estat sotmet Catalunya. Per lluitar-hi fan falta gestos simbòlics i de sobirania nacional».

Cordon reivindica el sentit de la moció promoguda pe l’AMI, en el sentit que el Govern de la Generalitat i els ajuntaments catalans han de continuar donant servei als ciutadans, però les limitacions que se’imposen per Llei suposen un greu obstacle per a la seva execució i també per al normal desenvolupament de l’autonomia conferida. En aquest sentit, argumenta que el greu espoli limita les possibilitats d’aixecar el cap en aquesta greu crisi econòmica global i impedeix que Catalunya tingui moltes més possibilitats de tirar endavant, ja que el coneixement, la indústria, la tecnologia i la internacionalització de les nostres empreses són garantia per assegurar el camí que ens ha de treure d’aquest pou des del qual encara no es veu la llum.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit