• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Actes informatius sobre el projecte i la tramitació de l'EMD de l'Estartit
Actes informatius sobre el projecte i la tramitació de l'EMD de l'Estartit Imprimir Correu-e
(12.09.13) Aquest vespre, a les 20.30 h a l'Auditori de Can Quintana, tindrà lloc el primer del dos actes públics informatius que l'Ajuntament ha organitzat al voltant del projecte i la tramitació d'una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per a l'Estartit. Demà, a les 20.30 h, es farà l'acte al Consell Municipal del'Estartit.
 
L'alcalde, Jordi Cordon, explicarà detalladament els motius pels quals s'ha iniciat aquest tràmit, quins són els antecedents històrics pels quals s'ha arribat a aquest punt i farà un repàs dels aspectes organitzatius més rellevants de l'ens.

El Ple va aprovar l'agost de 2011 iniciar l'expedient de l'EMD i la setmana passada va aprovar inicialment el projecte que es trametrà a la Generalitat. A partir d'aquesta aprovació inicial s'obre un període d'informació fins pràcticament a primers de desembre, durant el qual l'Ajuntament recollirà suggeriments i aportacions de ciutadans, col·lectius i partits per tal de completar l'expedient.  Durant aquests mesos també es portarà a terme un intensiu procés de participació ciutadana.

El següent pas que caldrà fer en l’àmbit municipal serà el d'aprovació provisional. Posteriorment s'enviarà l’expedient a la Generalitat, que és qui té competències per valorar la possibilitat de crear l'EMD.

Antecedents
El procés per estudiar la creació d’una EMD a l’Estartit es va iniciar el 23 de març de 2002 amb la creació d’una Comissió d’estudi  formada per un representant de cadascun dels grups municipals que en aquell moment composaven l’Ajuntament. Era una resposta al procés segregacionista que es va portar a terme entre els anys 1987 i 2001, quan la via judicial va posar fi a les aspiracions d’independència de l’Estartit. Posteriorment es va crear la Comissió d’estudi de l’EMD i paral·lelament el Consell Municipal de l’Estartit (CME), un òrgan de desconcentració i descentralització de la gestió administrativa.

La Comissió d’estudi de l’EMD va desenvolupar la seva tasca fins el 2007.  Els seus membres van concloure que des d’un punt de vista tècnic i legal es compleixen els requisits de viabilitat, conveniència i oportunitat d’una EMD. També va valorar positivament l’esperit de consens manifestat pels grups polítics representats a l’Ajuntament com un factor positiu per fer viable la creació de l’EMD.

El 12 d’abril de 2007 el Ple va acordar posposar deixar l’acord d’iniciar l’expedient de creació de l’EMD a l’Estartit al nou consistori sorgit de les properes eleccions municipals. Prèviament, però, s’havien elaborat dos estudis jurídics (2005) i econòmics (2006).

Continuant amb la voluntat municipal, durant el mandat 2007-2011 es van continuar els treballs al voltant de l'EMD. Durant aquest període l'Ajuntament i la Generalitat van mantenir nombrosos contactes tant a nivell tècnic com polític, fins que l'agost de 2011, ja durant l'actual legislatura, es va aprovar iniciar l'expedient. Aquests dos anys el nou equip de govern ha actualitzat la documentació existent, ha seguit la feina feta pels anteriors governs i ha encarregat un nou estudi econòmic a la Diputació de Girona, que també conclou la viabilitat del nou ens.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit