• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies II Jornades Recerca i Territori
II Jornades Recerca i Territori Imprimir Correu-e
(14.12.12) El Museu de la Mediterrània acull avui la II Jornades Recerca i Territori, que porten per títol «El fons marí de les illes Medes i el Montgrí: quatre dècades de recerca per a la conservació».

La temàtica a tractar és la gestió adaptativa dels espais naturals, prenent com a referencia els 40 anys de seguiment que s’ha realitzat en el fons marí de les illes Medes i el litoral del Montgrí, i analitzar com tot aquest seguiment ha repercutit en el coneixement del funcionament de l’ecosistema marí i en la gestió que s’ha dut a terme per a la seva conservació.

L'obertura ha anat a càrrec del director del museu, Toni Roviras; del director de la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis, Xavier Quintana; i de la regidora de Medi Ambient Sandra Bartomeus.

Durant la presentació s'ha glosat la figura del recentment desaparegut Àlex Lorente, responsable tècnic de l’àrea protegida, que malauradament va traspassar el juliol. Lorente va ser un dels coordinadors i promotors de la jornada.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha destacat la importància d’aquesta jornada «no només pels temes que es tractaran, sinó també pel fet que serveix d’aglutinador de persones i entitats que heu treballat i treballeu al voltant de la recerca en el nostre territori.» També va dir que el territori és un dels actius més importants del municipi, que cal saber custodiar en les millors condicions possibles. En aquest sentit, va agrair la feina que es fa des de l’àmbit de la recerca, ja que és una  garantia per preservar-lo en les millors garanties possibles per a les generacions futures.

La jornada es tancarà a la tarda amb una taula rodona al voltant de la gestió adaptativa a les reserves marines; com aplicar el coneixement a la gestió; i la presentació del volum 4 de la col·lecció Recerca i Territori El fons marí de les illes Medes i el Montgrí: quatre dècades de recerca per a la conservació.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit